Pytania lub uwagi
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Opinie o szkole

2014-04-23 | Jacek P. | Odbyte kursy: A
Ocena:


Instruktor Grzegorz prowadzi zajęcia praktyczne w sposób rzetelny i dokładny, wspaniale przygotował mnie do egzaminu (zdany za pierwszym razem). Moim skromnym zdaniem szkoła bardzo dobra, a instruktor najlepszy we Wrocku :D. Serdecznie wszystkim polecam!!!
2014-04-22 | Wacław Janowski | Odbyte kursy: kat B=E
Ocena:


Bardzo dobry,cierpliwy i wyrrozumiały instruktor.Choć jezdziłem z przyczepkami ale poznałem tajniki jazdy z przyczepa ,których nie znałem wczesśniej a egzamin zdałem za pierwszym razem egzamin państwowy.
2014-04-22 | Ola Owsiany | Odbyte kursy: B/E
Ocena:


Bardzo dziękuję Panu Grzegorzowi za przygotowanie do jazdy z przyczepą, które zakończyło się zdaniem egzaminu za 1. razem :)
2014-04-22 | Tomasz Sęk | Odbyte kursy: E/B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy KURSANT z pełną odpowiedzialnością a w szczególności Pana Instruktora - Grzegorza Koniecznego, który bardzo dobrze przygotował mnie do egzaminu. Wszystko doskonale tłumacząc w super atmosferze podczas jazd. Dzięki niemu bez najmniejszego problemu zdałem egzamin za pierwszym razem. Dziękuję :)
2014-04-22 | NATALIA DIAKÓW | Odbyte kursy: KAT.B
Ocena:


Egzamin zdany za pierwszym razem i to bez błędów !!!!!!!!! Nigdy nawet nie myślałam, że mi się uda , gdyż stres ciągle mnie paraliżował.Trafiłam w ręce najbardziej ciepłego i cierpliwego człowieka na świecie !!!! Cezarego Karpińskiego :* Duże podziękowania również dla Zbigniewa Kulpy i Tadeusza Biedy za cenne uwagi i wskazówki które przyczyniły się również do przełamania strachu związanego z egzaminem :)Do zobaczenia na drodze !!! Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Natalia .
2014-04-18 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Moja droga do sukcesu była długa,ale opłacało się.Dziękuję pani Ewie.S za cierpliwość oraz Panu Andrzejowi.Egzamin praktyczny zdałam za 2 razem pani Ewa dobrze przygotowała mnie do egzaminu a byłam opornym uczniem:)Patrząc z perspektywy czasu jestem pewna że egzamin praktyczny który jest przeprowadzany w szkole Kursant jest potrzebny,ponieważ jest identyczny jak państwowy i można sprawdzić jak zachowujemy się pod wpływem stresu.
2014-04-18 | Michał Zieliński | Odbyte kursy: B
Ocena:


Cóż mogę powiedzieć, kurs praktyczny polegał na "wyjeżdżeniu" 20 godzin jazd pod czujnym okiem sympatycznego Tomasza Woźniaka. Jako posiadacz B1, liczyłem na wskazówki dotyczące pozytywnego zdania egzaminu państwowego i dokładnie to dostałem. Zajęcia dostosowywaliśmy wspólnie, jeśli chciałem danego dnia więcej pojeździć po placu - nie było z tym problemu. Do tego kurs zakończył egzamin wewnętrzny, który pozwolił mi zweryfikować swoje umiejętności. Ciężko chyba o lepszą ocenę, niż egzamin państwowy zdany za pierwszym razem. Szczerze polecam!
2014-04-18 | Anna P | Odbyte kursy: B
Ocena:


Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie na temat szkoły jazdy kursant oraz polecam instruktora Tomasza Woźniaka, ze względu na wszystko, za bezstresowe, rzetelne przygotowanie, za wymagania, które stawia, :) za to, że czułam się przygotowana do egzaminu- nie bolało :) Jazdy zawsze w miłej atmosferze, same praktyczne i profesjonalne porady. Gwarantuje, że po kursie będziecie pewni swoich umiejętności. Szczerze polecam! Potwierdzeniem tego jest egzamin praktyczny zdany za 1 razem!
2014-04-17 | Krzysztof Legierski | Odbyte kursy: B
Ocena:


Jakiś czas temu zapisałem się na kurs prawa jazdy w innej szkole i poszedłem na egzamin. Kilka razy nie zdałem. Postanowiłem doszkolić się w Kursancie u Pana Grzegorza Hałasa. Od razu dostrzegł wszystkie moje złe nawyki i brak samodzielności wykształcony wcześniej. Kilka godzin jazd i wszystko zostało wyprostowane. Dziś zdałem bez żadngo błędu. Polecam Pana Grzegorza, świetna atmosfera i doskonałe efekty.
2014-04-15 | Anna Bartoszewska | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam! Właśnie jestem po pozytywnym egzaminie praktycznym i niebawem będę szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy. Do mojego sukcesu przyczynił się Pan Tomasz Woźniak z którym miałam przyjemność przebrnąć przez cały kurs. Od samego początku Pan Tomek wywarł na mnie dobre wrażenie i wykazał się pełnym profesjonalizmem i zaangażowaniem w przygotowaniu mnie do bycia kierowca. Szczerze polecam Pana Tomka jak i właściciela Pana Andrzeja, z którym miałam przyjemność zdawać egzamin wewnętrzny. Pozdrawiam
2014-04-14 | Monika P | Odbyte kursy:
Ocena:


Dziekuje bardzo Panu Grzegorzowi Hałasowi za przygotowanie do egzaminu, pomimo wielu pułapek udało się dojść do celu i zdać za pierwszym podejściem. Serdecznie polecam i jeszcze raz dziękuję za te 30 godzin w miłym towarzystwie!
2014-04-14 | Zuzanna | Odbyte kursy: Kat, B
Ocena:


Zdecydowanie polecam instruktora Piotra Nowickiego! Zdałam egzamin bez problemu, zdecydowanie dzięki mojemu instruktorowi, który miał do mnie świętą cierpliwość i poukładał mi w głowie to, co było niepoukładane. Chciałabym, żeby każdy instruktor czuł w sobie takie powołanie. Dziękuję i pozdrawiam Zuzanna
2014-04-11 | Michał Korcz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy KURSANT. Jeździłem z Panem Tomkiem Woźniakiem który bardzo dobrze przygotował mnie do egzaminu wszystko doskonale tłumacząc ponadto w super atmosferze podczas jazd dzieki czemu bez najmniejszego problemu zdalem za pierwszym razem.
2014-04-11 | Maciek | Odbyte kursy: Prawo jazdy katE+C
Ocena:


Polecam Pana Łukasza Cisowskiego,
2014-04-10 | Rafał Prus | Odbyte kursy: C
Ocena:


Jeździłem z Panem Krzysztofem Juszkiewiczem na ciężarówce. Zdałem egzamin za pierwszym razem. Pan Krzysztof to spokojny, zrównoważony instruktor, który rzetelnie pomagał mi szlifować technikę jazdy i wprowadzał w tajniki strefy egzaminacyjnej. Serdecznie polecam tego instruktora zwłaszcza osobom, które wolą spokojną atmosferę nauki. Polecam!
2014-04-10 | Michał B | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam wszystkich. Po kilku latach wrocilem do kursu na prawo jazdy dokupujac godziny z panem Grzegorzem Hałasem. Jazdy w naprawde fajnym towarzystwie, duzo smiechu i luzna atmosfera. Wszyscy co mieli z tym panem przyjemnosc uczenia sie jazdy samochodem, przekonali sie jak to nie zawracac na jednokierunkowej, nie stawac na przystankach i o kompletnej "nieznajomosci" miasta przez instruktora. Oba egzaminy zdane po dwoch podejsciach. Nie zapomnijcie rozejrzec sie na placu przed ruszeniem, bo to drogo kosztuje... Myslalem, ze nigdy nie bede kierowca, a jednak.. Dziekuje, pozdrawiam i polecam!
2014-04-10 | Maciej Borowski | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam pana instruktora Bartłomieja Majewskiego jak i całą szkołę jazdy Kursant. Egzaminy zdane za pierwszym razem bez problemów.
2014-04-10 | Marta S. | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Po długiej przerwie, wyjeżdżonych kilku godzinkach z p. Tomkiem Woźniakiem udało się -ZDAŁAM. Polecam przyszłym kandydatom na kierowców tą szkołę, a przede wszystkim Pana Tomasza konkretny, rzeczowy instruktor, dający dużo pożytecznych wskazówek. Bardzo gorąco POLECAM!!!
2014-04-10 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Jeździłam z Marcinem Kocwinem i naprawdę dobrze uczy jeździć, przygotowuje do egzaminu. Zdałam za 1 razem. Do tego jest mega sympatyczny :)
2014-04-09 | Ola Żmuzka | Odbyte kursy:
Ocena:


Polecam instruktora: Sebastian S. ? zaczynając ogólnie: miły mężczyzna z wysoką kulturą osobistą. Jako instruktor profesjonalny i doświadczony. Jest osobą opanowaną i cierpliwą, uważam ze ma dobre podejście do kursantów. Zna się na tym co robi. Stanowczo, ale z pełna uprzejmością wymaga wyników. Wie na co zwrócić uwagę - wskazuje aspekty do poprawy, szybko wychwytuje złe nawyki i cierpliwie je koryguje, opowiada o oczekiwaniach instruktorów na egzaminie państwowym, jednak trochę za rzadko chwali za postępy. Dobrze tłumaczy i wyjaśnia, przekazuje wiedzę w sposób prosty i przystępny dla każdego. Potrafi nauczyć nie tylko znaków drogowych ale i techniki jazdy, panowania nad samochodem, współudziału w ruchu drogowym. Rozmową i żartami skutecznie rozluźnia stres i wprowadza miłą atmosferę. Łatwo się z nim dogadać co do godzin i dni na odbycie jazd, nie stwarza niepotrzebnych problemów, zawsze idzie na rękę. A co do samej szkoły to już nie mam tak dobrego zdania, ogólnie rzec biorąc wszystko jest ok. Dziewczyny z sekretariatu bardzo miłe i chętnie służą pomocą. Jednak szkoła jest uciążliwa dla osób niepełnosprawnych. Ja mam problemy z chodzeniem a biuro znajduje się na piętrze gdzie trzeba wejść po schodach. Toalety są nieprzystosowane, nic w budynku nie jest przystosowane dla niepełnosprawnych. Miałam mieć teorię indywidualną w innym budynku ale ostatecznie o tym zapomniano i musiałam wchodzić na piętro (pozwolono aby w trakcie zajęć towarzyszył mi opiekun). Ale generalnie do przejścia.
2014-04-08 | Piotr Pe. | Odbyte kursy: b
Ocena:


Polecam szkołe KURSANT, zdane za 1 podejściem. Mimo, że ze względu na chroniczny brak czasu (i napady lenia)z moim prawkiem "szarpałem" się ponad rok czasu. Polecam pana CEZAREGO KARPIŃSKIEGO, wszystkie pozytywne opinie o nim potwierdzają, że to idealny instruktor i ja mogę z czystym sumieniem się pod tym podpisać.
2014-04-07 | LUCYNA :) | Odbyte kursy:
Ocena:


BARDZO DZIĘKUJE , ZA WSPANIALE ODBYTY KURS W SZKOLE KURSANT ,PANI MARCIE MIKODZIE KTORA NIESTY ODESZŁA, POZNIEJ PRZESŁAM KURSY Z , PANEM JACKIEM BOSIEM ! PANEM ARAKADIUSZEM TANDECKIM NAPRAWDĘ SUPER INSTRUKTORZY DUŻO PRZEKAZUJĄ SWOIM KURSANTOM ! ORAZ POMIMO 4 GODZIN RÓWIEŻ DZIĘKUJE PANU GRZEGORZOWI HAŁASOWI ZA ZAWRACANIE NA JEDNO KIERUNKOWIEJ :)NAPRAWDĘ BARDZO DZIĘKUJĘ I WIDZIMY SIĘ ZA NIE DŁUGO NA KATEGORI C :) POLECAM!! 1 MIEJSCE ZDAWALNOŚCI W WORD NIE WZIEŁO SIĘ Z NIKĄD !! :)
2014-04-04 | ek | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam instruktora Tomasza Okręglickiego, jest przecierpliwym człowiekiem, dobrze przygotował mnie do egzaminu, nauczył mnie nie tylko jak jeździć, ale też jak zachowywać się tak, by nie utrudniać innym życia. Tomku wielkie dzięki!
2014-04-04 | Julia | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Dziś zdałam egzamin na prawo jazdy kategorii B za pierwszym razem i wciąż nie mogę w to uwierzyć. Swój sukces zawdzięczam mojemu instruktorowi, którym był pan Grzegorz Hałas. Dziękuję panie Grzesiu za wszystkie uwagi, cierpliwość, wyrozumiałość, tłumaczenie wszystkiego po pięć razy, za znoszenie moich krzyków i obrażania się ;) oraz za to, że nauczył mnie pan tej jakże trudnej i skomplikowanej umiejętności prowadzenia samochodu. Juz zawsze będę pamiętać o zamknięciu wszystkich drzwi, o tym, że nie zatrzymuje się na przystanku, że nie jeździ się na recznym oraz że dojeżdżając do skrzyżowania co trzeba robić? MYŚLEĆ! ;) no i jeszcze oczywiście o tym, że na drogach jednokierunkowych zawracaja tylko wariaci :) Bardzo polecam "Kursanta" z zwłaszcza wspomnianego już wyżej Pana Grzegorza Hałasa. Chciałam jeszcze dodać że czasem warto wykupić dodatkowe godziny i oszczędzić sobie tego okropnego stresu oferowanego przez nasz kochany WORD. Jeszcze raz dziękuję i polecam. Julia.
2014-04-04 | Magdalena Cz. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Do szkoły Kursant, trafiłam z polecenia. Po nieudanych egz praktycznych, polecono mi p. Cezarego Karpińskiego. Bardzo cierpliwy, cierpliwy, cierpliwy i dobry instruktor. Opanowanie tego, co się dzieje za kierownicą było dla mnie trudne, p. Cezary wytrwale powtarzał ze mną najdrobniejsze szczegóły. Nie tylko nauczył jeździć, ale pomógł opanować stres, jaki wiąże się z egzaminem. Polecam serdecznie tego instruktora :) P. Cezary - bardzo dziękuję :)
2014-04-03 | Joanna | Odbyte kursy:
Ocena:


Polecam instruktora Jacka Bosia, mówi zrozumiale i na temat, wie jaka wiedza jest Tobie potrzebna do zdania egzaminu i umiejętnie jej uczy. Niestety egzaminator Kursanta Krzysztof lubi robić wykłady i przekonywać, że nic nie potrafisz.. Egzamin państwowy zdałam za pierwszym razem:) Dziękuję dobrym nauczycielom!:)
2014-04-02 | Grzegorz H. | Odbyte kursy: C i D
Ocena:


Przygotowal mnie do kat C zdalem za pierwszym razem.Przygotowal mnie do Kat D zdalem za pierwszym razem Instruktor Ryszrd Nowak tylko z nim mozna zainwestowac pieniadze w prawko GRZEGORZ H
2014-04-02 | Vladyslav Kubay | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy "KURSANT", wczoraj zdałem egzamin za pierwszym razem! Moim instruktorem byl Cezary Karpiński - bardzo dobry nauczyciel, który przygotował mnie od samego zera. Jestem za to bardzo wdzięczny! Wyszkolił mnie do tekiego poziomu, że jeszcze przed egzaminem umówiłem się z kolegami na spotkanie po nim - byłem spokojny i przekonany, że zdam. A także Panowie Tadeusz Bieda i Zbigniew Kulpa - bardzo dobre instruktorzy, z którymi miałem egzamin wewnętrzny i jazdy sprawdzające. Dziękuje serdecznie! A więc polecam "KURSANTA" i wyżej przedstawionych instruktorów! :)
2014-04-02 | Monika G. | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Ciągle jeszcze nie mogę w to uwierzyć ale zdałam, za pierwszym razem :) Rodzinie musiałam pokazać "papier", wszyscy byli przekonani, że to żart. Komentarz syna: mamo zdałaś, jakim cudem?! Ten cud zawdzięczam Pani Ewie. Bardzo, bardzo dziękuję! Panią Ewę poleciła mi koleżanka, która wie że jestem trudnym przypadkiem. Powiedziała, że Pani Ewa nauczy jeździć każdego i to się sprawdziło. Na egzaminie nic mnie nie zaskoczyło. Wszystkie drogi, skrzyżowania i manewry miałam "objeżdżone". Polecam :)
2014-04-02 | Szymon Dziuba | Odbyte kursy: B
Ocena:


OSK Kursant zawsze będzie mi się kojarzył z solidnym przygotowaniem do egzaminu. Mogę szczerze polecić każdemu przyszłemu kierowcy. Polecam serdecznie pana Tomasza Woźniaka. Jest znakomitym instruktorem, który prawidłowo przygotowuje do egzaminu a także osobą cierpliwą, wymagającą i z poczuciem humoru, dzięki czemu na każdej jeździe jest przyjemna atmosfera. Egzamin zdałem bez problemu. Pozdrawiam
2014-04-01 | Elżbieta Marzec | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Dziś zdałam za pierwszym razem i nie był to prima aprilis. Dziękuję bardzo panu Sebastianowi i panu Zbyszkowi za świetne przygotowanie mnie do egzaminu. Wszystkim gorąco polecam szkole KURSANT.
2014-04-01 | Łukasz | Odbyte kursy:
Ocena:


Gorąco polecam Pana Zbigniewa Kulpę naprawdę wykonuje solidnie swoją pracę co najważniejsze bardzo dobrze przygotował mnie do egzaminu i co? Rzecz nie realna dla mnie stała się faktem zdałem prawo jazdy :>> Jeszcze raz ukłony i podziękowania Panie Zbyszku :>>>
2014-04-01 | W.Wróbel | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Dziękuje Panu SEBASTIANOWI S.Bardzo miła atmosfera i super podejscie dzięki,któremu zdałam dzis egzamin. Polecam :-)
2014-04-01 | Gracjana | Odbyte kursy: Kat B
Ocena:


Egzamin oczywiście zdany :) Wielkie podziękowania dla świetnego instruktora Pana Sylwestra! Naprawde Polecam:)
2014-04-01 | Witold Legierski | Odbyte kursy: Kat. D
Ocena:


Prima aprilis (łac.: Prima dies Aprilis), dzień żartów i za pierwszym podejściem zdałem dziś egzamin państwowy praktyczny na kategorię D. Wcześniej teorię też za pierwszym razem. Serdeczne podziękowania dla moich dwóch instruktorów - Roberta i Darka. Szczególne wyrazy szacunku dla Roberta Jedziniaka bo z nim przejeździłem 90 procent czasu. Wiedza, cierpliwość i przede wszystkim jego doświadczenie pozwoliło mi czuć się na egzaminie jak na przejażdżce. Egzaminator podsumował: "-Nie mam najmniejszych uwag, zaliczam." Dzięki Robert - to ocena Twojej pracy.
2014-04-01 | Marcin Stadnicki | Odbyte kursy: B+E
Ocena:


Witam Dla osób chętnych zdawać na kategorię B+E gorąco polecam instruktora Pana Grzegorza Koniecznego. Naprawdę świetny fachowiec i dzięki jego szkoleniu udało się zdać za pierwszym podejściem. Pozdrawiam serdecznie
2014-04-01 | Bartek | Odbyte kursy:
Ocena:


Zdecydowanie polecam. Podziekawania dla pani Magdy za swietne przygotowanie do egzaminu!
2014-03-31 | kamil | Odbyte kursy: kat b
Ocena:


Serdecznie polecam instruktora pana Grzegorz Hałasa...miły, sympatyczny,wyrozumiały a przede wszystkim profesjonalny..dodatkowe jazdy z nim to bardzo dobrze zainwestowane pieniądze
2014-03-28 | Patryk | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Polecam Szkołę Kursant. + najlepszego instruktora CEZARY KARPIŃSKI. Spokojnie i cierpliwie tłumaczy wszelkie wątpliwości. Oczywiście egzamin zdany za pierwszym razem tak jak mi obiecywał instruktor :) Dziękuj za przygotowanie i Bardzo polecam pana Cezarego następnym kursantom którzy chcieliby mieć jazdy w jednym paluszku i zdać za pierwszym razem .
2014-03-26 | Anna Benedyktowicz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam wszystkim szkołę"KURSANT"to najlepsza szkoła we Wrocławiu.Bardzo miła atmosfera pomocni i życzliwi instruktorzy.Miałam przyjemność jeżdzić z kilkoma instruktorami co uważam za genialny pomysł nie przyzwyczajać się do jednego instruktora i jednego auta,każdy z tych instruktorów dawał mi cenne wskazówki i rady za które bardzo dziękuje :)Ale są osoby którym podziękowania należą się w szczególności :Pan Grzegorz Hałas-dziękuję ,Pani Marto -dziękuję ,Pan Tadeusz Bieda-dziękuję ,Pan Andrzej Świsulski-dziękuję oraz Pan Zbigniew Kulpa który przygotował mnie do egzaminu państwowego który zdałam bez problemu za pierwszym razem !!! DZiękuję :)Wielkie Dzięki jeszcze raz wszystkim pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :)))))
2014-03-26 | Ewa | Odbyte kursy: B
Ocena:


Serdecznie polecam PANIĄ MARTĘ BREZDEŃ! Wykwalifikowana i profesjonalna Pani instruktor, a przy tymm fantastyczna kobieta. Bardzo sympatyczna i opanowana. Kurs był czystą przyjemnością, a egzamin zdałam za pierwszym razem! Ewa
2014-03-26 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Składam serdeczne podziękowania za trud do egzaminu przygotowania Kłaniam się i ogromnie dziękuję, że dzięki Pani dobrze auto zaparkuję. Nie straszne mi żadne skrzyżowania ani manewry zawracania. I wyprzedzę i ominę, nie łamiąc przepisów ani odrobinę. Już tramwajów się nie boję, na wodzy trzymam nerwy swoje. Dziękuję za przygotowanie mnie do egzaminu państwowego, a przede wszystkim za to, że dzięki Pani nauczyłem się jeździć i to bez stresu :) Życzę wszelkiej pomyślności. dziękuje pani Ewo.
2014-03-26 | Martyna G | Odbyte kursy:
Ocena:


Bardzo polecam szkołę jazdy kursant. Jest tu bardzo miła atmosfera :). Do egzaminu przygotował mnie Tomasz Woźniak i muszę przyznać, że Pan Tomasz jest bardzo miłą i cierpliwą osobą. Zdałam egzamin za 1 razem bez żadnego błędu. Jestem pod wrażeniem. Jest to naklepsza szkoła jazdy we Wroclawiu :) gorąco polecam. Landryna
2014-03-25 | Ania A. | Odbyte kursy: B1, B
Ocena:


Profesjonalne przygotowanie do egzaminu, ale także do bycia kierowcą w przyszłości. Prawo jazdy zdałam za pierwszym razem, a wszystko dzięki świetnemu instruktorowi jakim jest pan Tomek Woźniak - serdecznie polecam!
2014-03-24 | Marcin Konieczny | Odbyte kursy: E/B
Ocena:


Kurs na kategorię E/B w KURSANCIE oceniam pozytywnie. Egzamin zdałem za pierwszym podejściem. Na kursie otrzymałem wiedzę potrzebną do zdania egzaminu oraz umiejętności poprawiające mój styl jazdy. Polecam.
2014-03-23 | Rafał M. | Odbyte kursy: b
Ocena:


Składam serdeczne podziękowania za trud do egzaminu przygotowania Kłaniam się i ogromnie dziękuję, że dzięki Pani dobrze auto zaparkuję. Nie straszne mi żadne skrzyżowania ani manewry zawracania. I wyprzedzę i ominę, nie łamiąc przepisów ani odrobinę. Już tramwajów się nie boję, na wodzy trzymam nerwy swoje. Dziękuję za przygotowanie mnie do egzaminu państwowego, a przede wszystkim za to, że dzięki Pani nauczyłem się jeździć i to bez stresu :) Życzę wszelkiej pomyślności.
2014-03-21 | Iwona Wątorek | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Egzamin oczywiście zdany :) Wielkie podziękowania dla świetnego instruktora Roberta Zaborowskiego, którego wszystkim bardzo polecam, posiada ogromną wiedzę, duże doświadczenie oraz cudowne poczucie humoru, dzięki czemu jazdy odbywają się bez żadnego stresu. Wielkie podziękowania dla właściciela Pana Andrzeja Świsulskiego - zawsze będziecie mogli na Niego liczyć. Także jeszcze raz z całego serca polecam Szkołę Jazy KURSANT, a w szczególności Roberta Zaborowskiego - dziękuję Ci Robercik za wszystko - jak dla Mnie Jesteś Najlepszy !!! :)
2014-03-18 | Krzysztof Jeziorny | Odbyte kursy: Kat C
Ocena:


Świetna szkoła i świetni instruktorzy! Kat B zdawałem 5 razy (nie uczyłem się w kursancie). Tutaj tak mnie przygotowali,że kat C zdałem za pierwszym i to bez błędnie :D Polecam wszystkim szkołę jazdy KURSANT a z instruktorów Pana Ryszarda Nowaka :)
2014-03-17 | Asia Gołowczyńska | Odbyte kursy: B+E
Ocena:


U pana Grzegorza super się jeździło. W prawdzie narzekał, że jeżdżę zbyt ostrożnie po mieście, ale zdałam za pierwszym razem ;) (egzaminator też stwierdził, że jeżdżę zbyt ostrożnie...)
2014-03-17 | Justyna Pietrzyk | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Do OSK Kursant przyszłam zielona z obsługi samochodu, zielona z jeżdżenia z nim, z 15% znajomością zasad ruchu drogowego. Krótko mówiąc jedyne z czym miałam do czynienia to rower i jazdą na miejscu pasażera, którą najczęściej przesypiałam. I dobrze. Więc taka oto zielona i nie bardzo się orientująca trafiłam do tej szkoły. Teoria była poprowadzona znakomicie. Zapamiętałam z niej wiele ( np. tramwaj nie straszny, ale z koniem się nie kop). Potem zupełnie przez przypadek trafiłam na Pana Zbigniewa Kulpę. Gorąco polecam tego instruktora każdemu, kto: - jest troszkę rozkojarzony, bo bardzo szybko nauczy się myśleć ( " Nie ma myślenia, nie ma jeżdżenia!") - nie zawsze umie się skupić na dwóch rzeczach jednocześnie ( " manewr zakończony, kierunkowskaz wyłączony") - nie lubi biegać do WORD-u kilkakrotnie ( z reguły idzie się u tego instruktora tam raz) - lubi konkretnego instruktora, który za bele co nie przepuści kursanta dalej, choć na siłę go trzymać nie będzie. - który czuje się odpowiedzialny za to, aby dobrze przygotować kursanta do SAMODZIELNEJ jazdy w trudnych warunkach ruchu drogowego. Nie wyszłam tam po 30h jazd i z tego co wiem to mało kto był gotowy do samodzielnej jazdy po takim czasie. Na pewno jednak tej decyzji nie żałuję. Zdałam prawo jazdy za pierwszym razem dlatego, że umiałam. I jako kobieta nauczyłam się zachować zimną krew w trudnych sytuacjach. Dla mnie bezcenne :D
2014-03-16 | Kamil Kossak | Odbyte kursy: B
Ocena:


Jeśli uczyć się na prawko to tylko z Panem Tomaszem Woźniak, dzięki niemu zdałem za pierwszym razem, zero stresu, miła atmosfera i bardzo duuuuużżżżżżżżżżoooooo cierpliwości :)
2014-03-15 | Olga Mandziuk | Odbyte kursy: Kat.B
Ocena:


Gorąco polecam szkołę KURSANT. Dzisiaj zdałam państwowy egzamin praktyczny za pierwszym razem!!! Swoje osiągnięcie zawdzięczam Panu ROBERTOWI STASZKIEWICZU. Cierpliwy, wesoły, otwarty ale i wymagający, Pan Robert pomógł mi, Ukraince, poczuć się jak w domu. Jeśli chcecie się naprawdę dobrze nauczyć jeździć i pod czas nauki wesoło spędzić czas- jak najbardziej polecam Pana Roberta! Dziękuję!
2014-03-15 | Sara Matusz | Odbyte kursy:
Ocena:


Najlepsza szkoła jazdy! Polecam instruktora Tomasza Woźniaka, dzięki niemu byłam bardzo dobrze przygotowana do egzaminu, zero stresu, miła atmosfera, duuuużo cierpliwości:)
2014-03-15 | Joanna Kiełb | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Polecam Kursanta każdemu !!! Zwłaszcza po moich przykrych doświadczeniach w poprzedniej szkole nauki jazdy. Trafiłam do Sebastiana Skrętowicza, który niestety ale musiał uczyć mnie wszystkiego od podstaw z czym poradził sobie doskonale :) Jazdy odbywały się bez stresu ( przynajmniej dla mnie :) ), miło, kompetentnie. Widać, że Sebastian jest człowiekiem na odpowiednim miejscu i ma bardzo duże pokłady cierpliwości. Wcześniej nie wierzyłam w swoje siły a Sebastian tak mnie przygotował do jazdy, że nawet i Ja jestem dziś szczęśliwym kierowcą. Jeszcze raz dzięki Sebastian. Asia K.
2014-03-15 | Wasilewski Krzysztof | Odbyte kursy: B
Ocena:


Prawo jazdy robiłem 2 lata. W poprzednim ośrodku wyjeździłem około 40 godzin i nie mogłem zdać. Po pół rocznej przerwie wystarczyło mi 1,5 godziny z Panem Maciejem Smykiem i prawo jazdy zdałem od razu, bez problemu. Polecam ten ośrodek, a przede wszystkim Pana Macieja!
2014-03-14 | Katarzyna | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Polecam Szkołę Kursant !!! Zdałam Egzamin Praktyczny ZA PIERWSZYM RAZEM :))). Polecam Pana Tomasza Woźniaka. SUPER GOŚĆ !
2014-03-13 | Ewa Górna | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Polecam jak najbardziej! W dniu dzisiejszym zdałam egzamin praktyczny za pierwszym razem dzięki panu Pawłowi Domańskiemu ;) Bez ani jednego błędu! NAPRAWDE POLECAM PAN PAWEŁ JEST ŚWIETNYM INSTRUKTOREM ;D
2014-03-10 | Alicja Puchała | Odbyte kursy: Prawo jazdy kat. C
Ocena:


Jazda z Panem Ryszardem Nowakiem po prostu super, był cierpliwy i bardzo dobrze tłumaczył.Teoria szybka i konkretna .Egzaminy zarówno teoria jak i jazda zdane ze pierwszym razem.Już zapisuję się na kat E/C . POzdrawiam
2014-03-10 | Kuba Jędrzejczyk | Odbyte kursy: C
Ocena:


Gorąco polecam jazdę z Panem Ryszardem Nowakiem! Spokojnie i cierpliwie tłumaczy wszelkie wątpliwości więc egzaminy zarówno teoretyczny jak i praktyczny zdane za pierwszym razem. Do tego przekazuje wiele wskazówek i rad, które ułatwiają całą sprawę. Polecam!
2014-03-07 | Wojtek | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Najlepsza we Wrocławiu Szkoła Nauki Jazdy!!!! Polecam każdemu ZERO STRESÓW,WYSZKOLENI INSTRUKTORZY, BARDZO DOBRE PRZYGOTOWANIE DO EGZAMINÓW ZDAŁEM ZA PIERWSZYM RAZEM!!!!!PODZIĘKOWANIA DLA PANA ANDRZEJA !!!!
2014-03-07 | Paweł Staszkiewicz | Odbyte kursy: b
Ocena:


Polecam. Odbyłem kilka jazd doszkalających po długiej przerwie. Egzamin zdany za pierwszym razem. Polecam również dlatego, że w tej szkole uczy się jeździć a nie zdać egzamin. dzięki dla P. Bartka
2014-03-07 | Dorota | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


Serdeczne podziękowania dla Pana Roberta Staszkiewicza za bycie wspaniałym instruktorem. Cudowny, ciepły człowiek, który wie co robi. Niesamowicie cierpliwy i całkowicie skupiony na kursancie. Potrafi dotrzeć do chyba każdej "ofermy" i wydobyć z niej to co najlepsze :) Czasami wkurzający, ale cóż, nie ma ideałów ;P Egzamin zdałam za pierwszym razem z czego bardzo się cieszę, ale będzie mi brakować Roberta i jego pokręconego poczucia humoru :) z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu, kto chce nauczyć się jeździć.
2014-03-06 | Tomek | Odbyte kursy: B+E
Ocena:


Polecam kurs na kat. B+E i instruktora Grzegorza. Zajęcia są przeprowadzane w przyjaznej atmosferze, a merytoryczne oraz praktyczne przygotowanie instruktora jest na wysokim poziomie.
2014-03-06 | Marta Siomkajło | Odbyte kursy: B
Ocena:


Dziękuję bardzo Panu GRZEGORZOWI HAŁASOWI za świetne przygotowanie do egzaminu. Polecam tego instruktora każdemu kto chce się dobrze nauczyć jeździć.Poza tym bardzo miła atmosfera i bez stresu :)
2014-03-05 | pawel wójcik | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo polecam Pana Tomasza Woźniaka miła atmosfera, profesionalne przygotowanie do egzaminu i oczywiście zdanie za pierwszym razem ;) szkoła jak i instruktor jak najbardziej na najwyższym poziomie
2014-03-04 | Aneta | Odbyte kursy: B
Ocena:


Witam, chciałam serdecznie polecić szkołę KURSANT. W szczególności Pana instruktora Roberta Staszkiewicza :) Jest to osoba przesympatyczna, potrafi swoją całą wiedze przekazać kursantowi z uśmiechem na twarzy i z humorem. Na zajęciach panuje bardzo miła atmosfera, która sprzyja nauce. Pan Robert jest profesjonalistą w tym co robi. Potrafi dotrzeć do każdej osoby. Pozdrawiam serdecznie. Aneta
2014-03-04 | M.D | Odbyte kursy: Kat B
Ocena:


Egzaminy Państwowe zdane 24-02-2014 za pierwszym razem :-).Jazdy odbywałam z Sebastianem S. Instruktor w 100% kompetentny,cierpliwy i godny polecenia. Atmosfera podczas zajęć była zawsze miła i bezstresowa.Cenne wskazówki i dobre "nawyki",które nabyłam z pewnością będą towarzyszyły mi w czasie codziennej jazdy. Dziękuję również za rzetelne przygotowanie mnie do egzaminu a także, za okazałe serce w całym procesie "kształcenia".
2014-03-04 | Miriam | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


Polecam. Do egzaminu zostałam bardzo dobrze przygotowana i pewnie czuję się za kierownicą. Instruktorzy tłumaczą dokładnie, jak należy zachowywać się na drodze i dzięki ich pełnemu zaagnażowaniu, kursant zdaje egzamin bez większych problemów.
2014-03-03 | Artur Szymański | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam wszystkich, serdecznie polecam naukę jazdy w szkole jazdy Kursant. Instruktorzy w tej szkole są profesjonalni i przygotowują do egzaminów bardzo dobrze. Dzięki temu zdałem za pierwszym razem. Serdecznie polecam tą szkołę osobą, które chcą zacząć naukę jazdy. Pozdrawiam
2014-03-02 | Paulina | Odbyte kursy:
Ocena:


Z reguły nie kieruję się opinią, zdaniem innych osób. Jednakże jeszcze długo przed podjęciem decyzji o rozpoczęciu kursu na prawo jazdy słyszałam wiele, w większości pozytywnych opinii o szkole jazdy ,,Kursant". Przez długi czas zastanawiałam się nad zapisaniem się do szkoły, niestety lenistwo i dojazdy do Wrocławia mnie zniechęciły. Tak więc podjęłam kurs w moim mieście. Opinie pozostawię dla siebie, ale teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że drugi raz nie popełniłabym tego błędu i na pewno nie zapisałabym się do tamtej szkoły. Szczerze mówiąc, po zakończeniu kursu czułam się pewnie, do momentu pierwszego egzaminu praktycznego, który zakończył się wynikiem negatywnym. Minęły miesiące, a moje prawo jazdy się oddalało. W styczniu tego roku postanowiłam ponownie podjąć próbę zdania egzaminu. Tym razem pokierowałam się zdaniem koleżanki, która poleciła mi szkołę, a konkretnie instruktora pana Roberta Staszkiewicza. Wspaniały instruktor, nauczyciel, a przede wszystkim człowiek. Potrafi dopasować swoje metody nauczania do każdego kursanta. Z każdym spotkaniem zdobywałam doświadczenie życiowe, a i humor także zawsze dopisywał. Jego cierpliwość jest zdumiewająca. Przede wszystkim wierzy w swoich kursantów, jednocześnie nie daje ludziom nadziei bez pokrycia, nie kieruje się sloganami i nie obiecuje efektów w ciągu kilku dni. Wierzy w swój system, który działa i przynosi pożądane efekty. Dzięki temu wspaniałemu instruktorowi udało mi się pokonać stres i trudności związane z egzaminem, który zakończył się sukcesem. Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować p. Robertowi za te 2 miesiące owocnej nauki.
2014-03-02 | Marek | Odbyte kursy: B (automat)
Ocena:


We Wrocławiu mieszkam od niedawna. Nie znałem żadnych szkół nauki jazdy, ani moi znajomi tym bardziej. Szukając w Internecie szkoły zależało mi na tym, aby nie była zbyt daleko od WORD. Pierwszy wynik mojego zapytania w Google to Kursant. Wszedłem więc na stronę, poczytałem i dowiedziałem się, że są wysoko w rankingu. Po co więc szukać dalej? Zajęcia teoretyczne przez dwa weekendy przypomniały mi czasy szkoły i jak to jest musieć szybko notować bardzo wiele cennych informacji i wskazówek. Od zwykłych skrzyżowań, do porad w stylu, że warto kupić gwizdki wietrzne odstraszające dziką zwierzynę. Nadszedł czas zajęć praktycznych na samochodzie z automatem. Poznałem instruktora Sebastiana Skrętkowicza. Jako, że dużo czasu spędzam w biurze, jeździć mogłem jedynie późną porą. Nauka wieczorem ma swoje plusy, jak mniejsza ilość samochodów na drogach. Pierwszego dnia instruktor wyjaśnił wszystko jasno, rzetelnie i od razu kazał jechać w miasto. Trochę się przestraszyłem, myślałem że najpierw będzie plac i stopniowo wyjadę na miasto. Jak się okazało wcale nie było tak źle. Polecam bardzo tego instruktora. Poza czerpaniem z Jego sporej wiedzy, można też swobodnie porozmawiać na różne tematy i pośmiać się, co sprawiło, że nauka zupełnie nie była stresująca ("Jak wyjeżdżasz z drogi wewnętrznej, to kim jesteś? Nikim :D"). Polecam też robienie szkolenia w czasie zimy. Co prawda w moim przypadku zimę miałem tylko jednego dnia, kiedy niespodziewanie pojawił się śnieg i lód. Ale za to samochód miał letnie opony i jak wyjechałem to momentami zupełnie nie wiedziałem co się dzieje. Instruktor wyjaśnił co robić, jak się zachować. Na pewno wiele to doświadczenie dało na przyszłość. Egzamin praktyczny w WORD zdałem za drugim razem. Na obu terminach jako opiekun obecny był mój instruktor. Wyszło na to, że to On bardziej się stresował niż ja. Po niezdanym pierwszym podejściu pojechaliśmy w te miejsca, gdzie zrobiłem błędy i na spokojnie analizując poprawiłem je. Przez to właśnie szczerze polecam zapraszanie instruktora na egzamin.
2014-03-02 | Sylwusia | Odbyte kursy:
Ocena:


Serdecznie polecam instruktora Sebastiana to dzięki niemu zdałam egzamin za pierwszym razem . Jest naprawdę bardzo dobrym nauczycielem . Jazda z nim to sama przyjemność , ma anielska cierpliwość , daje bardzo dobre rady , ogólnie same pozytywy . Jeszcze raz dzięki !!!! Sylwusia
2014-03-01 | Radek | Odbyte kursy: kat.C
Ocena:


Witam, chciałbym wszystkim kursantom zaczynającym przygodę z ciężarówką serdecznie polecić Pana Krzysztofa Juszkiewicza. Pan Krzysztof to prawdziwy profesjonalista, przede wszystkim ma 100% wiedzę , przekazuje wiele wskazówek i praktycznych rad i jest bardzo cierpliwy. W aucie jest miła atmosfera a instruktor próbuje zawsze wytłumaczyć każdy manewr i pomaga wszystko zrozumieć. Polecam serdecznie Radek
2014-03-01 | Ireneusz | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Sylwester Butwicki przygotował mnie fachowo do egzaminu, zdałem go, a teraz jeżdżę po mieście już bez stresu i bez instruktora. Nauczył mnie patrzeć w lusterka i kontrolować cofanie. Wcześniej jeździłem na chybił-trafił. Polecam pana Sylwestra jako nauczyciela.
2014-02-27 | Grzegorz Roman | Odbyte kursy: Prawo jazdy kat. B
Ocena:


Uczyłem się pod okiem instruktora Bartłomieja Majewskiego. Bardzo go polecam, nauka u niego pomaga zdać egzamin.
2014-02-26 | Krzysiek | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Polecam Pana Łukasza Lecha! Nie tylko bardzo dobrze przygotowuje do egzaminu, ale przekazuje także wiele wskazówek i praktycznych rad dot. prowadzenia auta. Bardzo dobrze będę wspominał lekcje z ŁL. Egz. teoretyczny za pierwszym razem, praktyka za drugim (pierwsze podejście oblane ewidentnie przez stres i niedostateczną koncentrację). Jeszcze raz polecam zarówno instruktora jak i szkołę:)
2014-02-26 | Sebastian Kwiatek | Odbyte kursy: B1
Ocena:


A swój dokument zawdzięczam Panu Grzegorzowi Hałasowi. Instruktor nieomylny a w aucie bardzo miła atmosfera. Świetne przygotowanie pozwoliło na bezbłędne zdanie egzaminu. Polecam Instruktora!
2014-02-26 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Chciałbym podziękować p.Krzysztofowi Juszkiewiczowi za perfekcyjne przygotowanie mnie do egzaminu na kat..C. Nie spodziewałem się że dostanę instruktora który tak potrafi prosto i zrozumiale dla każdego przekazać kursantowi wiedzę o manewrach i jeździe na mieście na kat.C. Do tego to instruktor który jest niespotykanie spokojny i w każdej sytuacji opanowanym. Darek P
2014-02-26 | Mateusz .M | Odbyte kursy: 24.02.2014
Ocena:


Nie , wierzyłem w te bajki o zdawalności więc zasugerowałem się , że każda szkoła jest dobra . Niestety zawiodłem się na pewnej szkole , po której miałem problem ze zdaniem , wychodząc na plac byłem zielony .. Sam instruktor się umawiał i nie dotrzymywał punktualności a jak się spóźnił to czasu nie rekompensował , albo w trakcie kursu jechał załatwiać swoje potrzeby ..Więc po pierwszym oblanym egzaminie postanowiłem wykupić 2h dodatkowe w KURSANCIE . Został przydzielony mi pan Grzegorz Konieczny. Dwie godzinki były wystarczające, naprawdę wspaniały instruktor bardzo fajnie przygotowuje i bardzo sympatyczna osoba . Egzamin zdałem bez problemu nie miałem żadnych problemów .. Polecam na przyszłość tą szkołę każdej jednej osobie
2014-02-25 | Agnieszka Cieślar | Odbyte kursy:
Ocena:


Z czystym sumieniem mogę polecić pana CEZAREGO KARPIŃSKIEGO. Człowieka o niebywałej cierpliwości i wyrozumiałości. Jazdy z p. Karpińskim były czystą przyjemnością, odbywały się w spokojnej atmosferze. Pan Karpiński jasno i klarownie tłumaczył wszystkie moje wątpliwości, zwracał uwagę na ważne szczegóły. Dzięki Panu Karpińskiemu zdałam egzamin bezproblemowo, nie było sytuacji na egzaminie, która by mnie zaskoczyła. Próbowałam zdać w sześciu innych szkołach i wiem, że żaden z poprzednich instruktorów nie mógł stawać w jednym szeregu z p. Karpińskim. Po pięciu latach przerwy w jazdach wystarczyło parę godzin z p. Karpińskim i egzamin zdany wzorowo :)
2014-02-25 | Piotr Kass | Odbyte kursy: kurs na wozki widlowe
Ocena:


chcialbym serdecznie podziekowac panu mgr. Edwardowi Nowickiemu, panu Andzrejowi Swisulskiemu, oraz wszystkim pozostalym za pomoc przy kursie na wozki widlowe, bez panstwa pomocy nie uzyskalbym tegoz kursu. Jeszcze raz dziekuje. I POLECAM WSZYSTKIM TA OTO SZKOLE NAUKI JAZDY!!!!
2014-02-25 | Dariusz Rogus | Odbyte kursy: Prawo Jazdy kat.B
Ocena:


20 lutego 2014 zdałem egzamin z Prawa Jazdy kat.B po odbyciu szkolenia w Szkole jazdy KURSANT. To świetna szkoła!!! Miałem prawdziwą przyjemność być "prowadzonym" :) przez pana Cezarego Karpinskiego. To wspaniały,kompetentny i cierpliwy instruktor. Jazda z nim to prawdziwa przyjemność. Spokój,opanowanie i zero stresu. Już od pierwszej jazdy wiedziałem, że wybór takiego instruktora to był strzał w dziesiątkę. Każdemu przyszłemu kierowcy szczerze polecam Szkołę Jazdy KURSANT która ma takich świetnych nauczycieli jazdy jak p.Czarek.
2014-02-24 | Grzegorz Roman | Odbyte kursy: Prawo jazdy kat B
Ocena:


Bardzo pozytywna opinia, zwłaszcza o instruktorze Bartłomieju Majewskim. nie byłem łatwym kursantem, a dzięki niemu zdałem w końcu... Wielki plus dla szkoły i mojego instruktora.
2014-02-24 | Paweł | Odbyte kursy: C + C/E + KW
Ocena:


W dniu dzisiejszym z wynikiem pozytywnym zakończyłem egzamin państwowy na kat. E/C. Pozdrowienia dla Łukasza z Mana, który jak mało kto potrafił mnie nauczyć bym zdał egzamin. Pozdrowienia także dla p.Ryszarda z którym zaczynałem C bez Pana nie było by E. Wrócę do Was na D...
2014-02-24 | Dagmara Drechny | Odbyte kursy: Prawo Jazdy kat. B
Ocena:


Jako absolwentka kursu teoretycznego i praktycznego w szkole nauki jazdy Kursant chciałabym przedstawić niżej swoją opinię nt. dwóch instruktorów, którzy uczyli mnie jeździć. Pani Katarzyna Niżyńska jest cierpliwym, sympatycznym intruktorem, który nauczył mnie wszelkich podstaw. Dzięki niej nauczyłam się jeździć w sposób racjonalny i empatyczny ? uwzględniający koleżeńskie, kulturalne podejście do jazdy. Np. gdy jest konieczność użycia hamulca, a za mną stoi inny samochód, korzystam z hamulca ręcznego, żeby nie oślepiać kierowcy ostrymi światłami hamowania. Pani Kasia wymusza wielokrotne trenowanie ruszania z ?ręcznego?, więc po jej kursie czuję się pewnie, ruszając na wzniesieniach ? bez różnicy przodem czy tyłem. Podczas wspólnych jazd miałam okazję przeświczyć nie tylko drogi w strefie egzaminacyjnej, ale także wiele innych, np. ul. Legnicką, Podwale czy ul. Hallera. Instruktorka kładła nacisk na trudne manewry. Pani Kasia ma zwyczaj robienia ?podmian? podczas kursu, co daje unikatową możliwość skosztowania stresu podczas jazdy nowym samochodem i z nowym instruktorem. W rezultacie kurs kończy się zróżnicowanym doświadczeniem. Pan Bartłomiej Majewski to instruktor-pedant. Zwraca uwagę na najmniejsze błędy, niedociągnięcia, wymuszając bardzo dokładną jazdę. W jego ujęciu idealny tor jazdy jest składową kultury jazdy. Wielokrotnie ćwiczy wszelkie zakamarki strefy egzaminacyjnej z wykorzystaniem różnych manewrów. Wszelkie błędy i trudne sytuacje rozrysowuje na kartkach, tłumacząc niuanse. Jego konikiem jest parkowanie. Popularne ?zatoczki?, z którymi wielu kierowców ma problemy, można z nim opanować do perfekcji. Każdą lekcję ubarwia przeróżnymi dowcipami. Zachowuje się jak trener ? stara się przygotować swojego ?zawodnika? strategicznie, podkręcając jego formę aż do terminu egzaminu. W rezultacie egzamin państwowy okazał się wyjątkowo prosty i mało stresujący w porównaniu do standardowej lekcji. Zdałam za pierwszym razem. Dziękuję obu instruktorom i reszcie zespołu Kursanta za owocną współpracę. Na pewno będę Was polecać. Z poważaniem, Dagmara Drechny
2014-02-22 | MAGDA KOSZELOWSKA | Odbyte kursy:
Ocena:


WLASNIE UDALO MI SIE ZDAC EGZAMIN PRAKTYCZNY I TO DZIEKI SZKOLE JAZDY KURSANT A WLASCIWIE DZIEKI MOJEMU INSTRUKTOROWI PANU SEBASTIANOWI.TO BARDZO DOBRY,CIERPLIWY I KOMPETENTNY NAUCZYCIEL.WIEM ZE TO DIEKI NIEMU WLASNIE UDALO MI SIE ZDAC EGZAMIN DLATEGO WSZYSTKIM BARDZO POLECAM WYBOR TEJ SZKOLY I TEGO INSTRUKTORA .DZIEKUJE JESZCZE RAZ PANIE SEBASTIANIE
2014-02-22 | Aleksandra Seraficka | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam Serdecznie dziękuje panu Zbyszkowi za nauczenie mnie jezdzić samochodem.Moja historia z prawkiem jest dluga po 8 latach od pierwszych kroków w aucie i 4 nie zdanych egzaminach poddalam sie i zawiesilam swoja kariere z prawkiem. Zdecydowalam dac Word-dowi jeszcze jedna szanse :) zaczelam uczyc sie od podstaw u p. Zbyszka Kulpy-nauczyl mnie i dzis zdalam egzamin. :) polecam p.Zbyszka i dziekuje za ten telefon gdyby nie on pewnie znowu bym na pare lat zawiesila swoje marzenie!!!
2014-02-22 | Aleksandra Seraficka | Odbyte kursy:
Ocena:


Jeszcze musze podziekowac wlascicielowi firmy p. Andrzejowi za zainteresowanie,za bardzo duze poswiecenie dla kursantow za nagrywanie filmow ktore bardzo pomagaja w nauce. Zaproponowal mi pomoc w nauce teori,moglam jako wolny sluchacz przychodzic. Widac ze nie chodzi tu tylko o pieniazki ale o satysfakcje,i wlasnie dlatego firma osiaga sukcesy. Dziekuje Ola
2014-02-21 | Iza M. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Oczywiście, że POLECAM szkołę KURSANT , a w szczególności mojego instruktora Pana Tadeusza Biedę, ponieważ wczoraj dołączyłam do grona szczęśliwców, którzy za pierwszym razem zdali egzamin państwowy ! Pełen profesjonalizm w szkoleniu, cierpliwość, spokój Pana Tadeusza sprawiły, że z osoby, którą przerażała jazda, w pewnym momencie przestałam się bać, stres zniknął i po prostu polubiłam jazdę. Przez wiele lat uważałam, że nie nadaję się do jazdy, a jednak dzięki Panu Tadeuszowi uwierzyłam, że nie jest tak ze mną źle. Jest to bardzo ciepły, kulturalny człowiek, który nie zrazi do jazdy takich "wystraszonych" kursantów jak ja byłam, a doskonale wyszkoli i pozwoli odkryć przyjemność z jazdy :) Jestem kolejnym przykładem, że dzięki szkole KURSANT, czyli profesjonalnym instruktorom egzamin państwowy zdaje się za pierwszym razem , ponieważ uczą jeździć "z głową" ! Nie wystarczy "wyjeździć " godziny, należy uczyć się przepisów ze zrozumieniem, myśleć i wykorzystywać wiedzę w czasie jazdy, pytać, słuchać uwag i wskazówek instruktora. Na każde moje pytanie z sytuacji na drodze, czy z analizy czasem niezrozumiałych dla mnie testów zawsze dostałam merytoryczną, jasną odpowiedź. Serdecznie dziękuję Panu Tadeuszowi oraz Panu Zbigniewowi Kulpa, z którym również jeździłam i u którego zdałam za pierwszym razem egzamin wewnętrzny (a to niełatwe). Tak naprawdę to większy stres przeżyłam przed egzaminem u Pana Zbigniewa (wiedząc jak jest dokładny i wymagający), niż na egzaminie państwowym. Słowa Pana Zbigniewa po egzaminie wewnętrznym, że zostałam dobrze wyszkolona bo "jestem w dobrych rękach" (czytaj: Tadeusz Bieda) i sam egzamin wewnętrzny, który pozwolił poczuć stres egzaminacyjny i trochę się z nim oswoić, pomogły mi uwierzyć w siebie. Również wskazówki, rady i życzliwość Pana Tadeusza nastawiły mnie przed egzaminem państwowym odpowiednio. Dodatkowym plusem było to, że jeżdżąc z innymi instruktorami mogłam jeździć na różnych samochodach, a w każdym inaczej pracuje sprzęgło. Idąc na egzamin państwowy miałam świadomość, że jestem dobrze przygotowana , stres oczywiście był, ale żadna sytuacja mnie nie zaskoczyła, choć egzaminator starał się :) Uważam, że na żaden egzamin nie byłam tak solidnie przygotowana jak na prawo jazdy. Opinia: "Kto jeździ u Pana Zbyszka i zda egzamin wewnętrzny u Pana Tadeusza, to zda egzamin państwowy za pierwszym razem" działa również w drugą stronę: "Kto jeździ u Pana Tadeusza i zda egzamin wewnętrzny u Pana Zbigniewa, to egzamin państwowy zda za pierwszym razem"! Jestem tego przykładem :) A słowa córeczki "Mamusiu jestem z Ciebie dumna" - BEZCENNE :) Panie Tadeuszu i Panie Zbyszku jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ i POZDRAWIAM Iza M.
2014-02-20 | Ewa Hawryluk | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Prawo jazdy to przywilej, nie obowiązek. Do próby jego zdobycia należy podejść ambitnie, ale i z pokorą. Takie podejście to połowa sukcesu. Druga połowa to wybór odpowiedniej szkoły i instruktora. Nie ukrywam, że wybierając szkołę i instruktora, kierowałam się opiniami przeczytanymi w Internecie. Jak się okazało - warto! KURSANTA jako szkołę polecam w ciemno. Co do instruktora, to mój wybór (po przestudiowaniu forum) padł na Pana Zbigniewa Kulpę. I to był strzał w 10-tkę!Pan Zbigniew uczy tego, czego brak wielu kierowcom z prawkiem w kieszeni - myślenia na drodze!Manewry - nic prostszego, jeśli tylko posłuchacie jego rad. Cytując Pana Zbigniewa - trzeba ogarniać! W sukcesie, jakim było zdanie egzaminu za pierwszym razem, oprócz nieocenionego wkładu Pana Zbigniewa, pomogli mi, za co będę im zawsze niezmiernie wdzięczna, także Panowie: Tadeusz Bieda i Cezary Karpiński. Ich wspaniałe rady udało mi się przyswoić i zastosować na egzaminie. Ba! Będą mi towarzyszyć zawsze również w samodzielnej jeździe. Jeżeli zaś Pan Zbigniew i Pan Tadeusz mówią, że dacie radę, to znaczy, że dacie, choćby miało to potrwać dłużej niż 30, a nawet 40 godzin. Trzeba ich słuchać od początku do końca, a uśmiech w Wordzie po odebraniu pozytywnego wyniku macie gwarantowany. Potwierdzam na własnym przykładzie.
2014-02-20 | Joanna Susz | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Szczerze polecam szkołę jazdy Kursant. Zajęcia teoretyczne prowadził Pan Tomasz Okręglicki, który dokładał wszelkich starań żeby kursanci się nie nudzili i wiele zapamiętali. Pan Tomasz w przystępny sposób omawiał przepisy ruchu drogowego na różnych przykładach, często z życia wziętych. Uważam, że warto było poświęcić czas na zajęcia teoretyczne prowadzone przez Pana Tomasza :) Natomiast do egzaminu praktycznego przygotowywał mnie Pan Cezary Karpiński. Jazda z Nim to była czysta przyjemność :):):) Pan Cezary jest niebywale cierpliwym i wyrozumiałym instruktorem nauki jazdy. Wprowadza bardzo przyjazną atmosferę, w której łatwo opanować zdenerwowanie towarzyszące początkom nauki. Potrafi wysłuchać, wskazać błędy i pochwalić za dobrze wykonane zadanie co bardzo motywuje i sprawia, że na kolejną jazdę czeka się z niecierpliwością. Atmosfera podczas nauki jazdy jest bardzo przyjemna, stres z czasem znika. Panu Cezaremu bardzo zależy na kursantach, wyczuwalne jest Jego indywidualne podejście do kursanta i wierzę, że każdego nauczyłby jak być dobrym kierowcą. Lekcje z Panem Cezarym dały mi bardzo wiele - dużo się nauczyłam, poczułam na drodze pewnie i egzamin zdałam przy pierwszym podejściu. Wspaniały człowiek!! Bardzo dziękuję za wszystko ? za cierpliwość, wyrozumiałość, wiedzę, którą mi przekazał i za ten fajny czas, który na pewno będę zawsze miło wspominać :) Polecam wszystkim Pana Cezarego , jest SUPER INSTRUKTOREM !! :) W tym miejscu nie mogę nie wspomnieć o Panu Zbigniewie Kulpie, z którym również miałam przyjemność jeździć kilka razy :) Pan Zbigniew jest bardzo wymagający i wysoko stawia poprzeczkę. Mimo, iż widzi się ile rzeczy jeszcze trzeba dopracować, działa to motywująco i chce się jeździć dalej. Wręcz nakręca do działania :) Panu Zbigniewowi również bardzo dziękuję :):)
2014-02-19 | Niesłyszący | Odbyte kursy: Wrocław
Ocena:


Dziękuję Panu Arkadiuszowi Tandeckiemu za bardzo dobre przygotowanie mnie do egzaminu praktycznego na prawo jazdy. Zadałem!!! Jestem wdzięczny Panu Arkadiuszowi za wielką cierpliwość i inne umiejętności instruktorskie. Polecam wszystkim, także osobom niesłyszącym. Marek
2014-02-19 | Joanna Galas | Odbyte kursy: prawo jazdy kat. B
Ocena:


Bardzo dobra szkoła jazdy. Egzamin zdany za drugim razem już bez żadnego problemu. Bardzo polecam instruktora Bartłomieja Majewskiego. Duża cierpliwość, każda jazda przeprowadzona tak, aby na egzaminie nic nie zaskoczyło. Możliwość częstych jazd i duże zaangażowanie ze strony instruktora. Dzięki świadomości dobrego przygotowania jaką daje kursant mniejszy stres na egzaminie.
2014-02-19 | Przemysław Halusiak | Odbyte kursy: kurs kat.B
Ocena:


Polecam Bartłomieja Majewskiego - świetny instruktor, egzamin zdany za pierwszym razem, bez żadnego problemu. Miła atmosfera jazd, każde skrzyżowanie świetnie wytłumaczone.
2014-02-19 | Klaudia | Odbyte kursy: B
Ocena:


Wszystkim polecam najlepszego instruktora pod słońcem - Pana Roberta Staszkiewicza. Zaraża swoją pasją i optymizmem.Jest bardzo cierpliwy i rzetelnie przygotowany do swojej pracy. Jak powtarza "we wszystkim co robimy trzeba dążyć do perfekcji". A jazdy w tym instruktorem to wielka przyjemność.
2014-02-19 | RAFAŁ ROZNERSKI | Odbyte kursy: kat E-B
Ocena:


Zdalem egzamin praktyczny kat.E za pierwszy razem. ;) Bardzo chciałbym podziękować panu GRZEGORZOWI KONIECZNEMU za rzeczowa i sumiena naukę z niesamowita i przyjazdna atmosfera. Serdecznie polecam tego instruktora, nauka przy Nim to sama przyjemność i pewny zdany egzamin.Pozdrawiam Rafał z Jaszowic .
2014-02-19 | Aleksandra P. | Odbyte kursy: prawo jazdy kategorii B
Ocena:


Po siedmiu latach (i czterech nieudanych próbach) postanowiłam jeszcze raz podjąć misję "prawko". Udałam się do szkoły jazdy Kursant, zrobiłam kurs i zdałam!!! Moim instruktorem był Pan Tomek Woźniak, któremu bardzo serdecznie dziękuję za super podejście, przesympatyczną atmosferę i przygotowanie mnie do egzaminu praktycznego. Polecam wszystkim szkołę jazdy Kursant i oczywiście Pana Tomka Woźniaka:)
2014-02-19 | Szymon G. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo polecam instruktora pana Tomka Woźniaka! Naprawde super instruktor, swietne przygotowanie do egzaminu,egzamin zdany bez żadnego problemu;) Polecam Kursanta !
2014-02-17 | Karolina Piekłowska | Odbyte kursy: kurs kategorii B
Ocena:


Witam serdecznie, Egzamin udało mi się zdać za drugim razem 17.01.2014. (pierwsze podejście uznaję za pomyłkę i nieporozumienie) :)))Szczęśliwa jazda przebiegła bezbłędnie i to dzięki p. Jerzemu Zastawnemu, który zwracał mi uwagę na każdy najmniejszy nawet błąd, dzięki czemu na wiele kwestii byłam uczulona od samego początku. Ponad to całe szkolenie wspominam naprawdę miło, bo przebiegało w bardzo przyjemnej atmosferze, a zarazem z uwzględnieniem dyscypliny oraz koncentracji.Pan Jurek jest osobą bardzo cierpliwą, wyrozumiałą i z całą pewnością profesjonalną i odpowiedzialnie podchodząca do zadania jakiego się podjął tj. szkolenia przyszłych kierowców. W moim przypadku naukę rozpoczął od całkowitych podstaw, przez co stopniowo udało nam się dojść do żądanego efektu - co znalazło swoje odzwierciedlenie na egzaminie państwowym. Dziękuję za wszystkie cenne uwagi oraz sumienność i upów w mym kształceniu. Z całą odpowiedzialnością tych słów mogę p. Jurka polecić wszystkim rozpoczynającym kurs w szkole jazdy "Kursant". Przy okazji chciałabym podziękować także p. Tomaszowi Woźniakowi za odstresowanie w ostatnich chwilach przez egzaminem i istotne, cenne wskazówki na placu manewrowym, dzięki czemu udało nam się wykluczyć kilka błędów :) Wspomnę również p. Sylwestra Butwickiego, z którym miałam przyjemność pokonywać trasy podczas egzaminu wewnętrznego. Zwrócił moją uwagę na decydujące czynniki, mające wpływ odniesienie sukcesu podczas jazdy finałowej :) Obecnie jestem szczęśliwym kierowcą i cały czas intensywnie - już na własnym samochodzie i samodzielnie- pogłębiam praktykę na polskich drogach. Pozdrawiam Karolina
2014-02-17 | Paulina Byk | Odbyte kursy: prawo jazdy kat. B
Ocena:


Zdecydowanie polecam tę szkołę, moim instruktorem była bardzo miła i cierpliwa Pani, tłumaczyła i dawała wiele cennych rad. Dzięki niej zdałam za 1 razem, nie dziwie się że mają tak wysokie miejsce w rankingu.

Szkoła Jazdy Kursant® | Wszelkie prawa zastrzeżone 2000-2010
strony internetowe | agencja pr | digital pr |