Pytania lub uwagi
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Opinie o szkole

2015-09-02 | arkadiusz m | Odbyte kursy: kat c
Ocena:


jezeli chodzi kat c polecam Pana Marcina Zarembe spoko gosc na 100% pozytyw
2015-09-01 | B.Z. | Odbyte kursy: C
Ocena:


Chcialbym polecic wszystkim ta szkole jazdy. Super podejscie do kursanta. Panie w sekretariacie bardzo mile i pomocne, zawsze usmiechniete, chyba, ze rozmawiaja przez telefon ;). Chcialbym podziekowac mojemu instruktorowi Marcinowi Zarebie za bardzo profesjonalne podejscie. Zawsze mozna bylo sie dogadac i dostosowac grafik do mozliwosci. Duza wiedza i cierpliwosc. Polecam tego instruktora z czystym sumieniem.
2015-08-30 | MAGDALENA BAK | Odbyte kursy: KURSANT
Ocena:


Polecam każdemu szkole KURSANT! Pan Robert Staszkiewicz!!! to super człowiek! teoria-wszystko dokładnie tłumaczy, dodaje ciekawe i przydatne komentarze-bez nudy! Praktyka-atmosfera super, ale nie pozwoli Ci jeździć bez sensu, byle tylko pogadać, cały czas nadzoruje i sprawdza :) Przede wszystkim UCZY!!!To nie jest przypadek ze Ja i Moj Maz zdalismy za pierwszym razem !!!!Robert to jest wielki czlowiek!!!!TYLKO UWAGA !!!NIESTETY DO p.Roberta trzeba dlugo czakac w kolejce zeby doczekac sie na jaazdy!!!ja niestety czekalaM 3 Tyg na jedna godzine!!!ale sie doczekalam P,Robert mnie wzial oraz mojego meza wzial pod swoje skrzydelko i zdalismy !!!pozdrawiam Magda i Michal BAK!!!
2015-08-30 | | Odbyte kursy: c, kwalifikacja
Ocena:


Pani Dorotko! dziękuję za pomoc :) jest Pani bardzo miłą i pomocną osobą :) taka osoba w biurze obsługi klienta to skarb :) pozdrawiam, Magda P.
2015-08-29 | tomasz | Odbyte kursy: kat b
Ocena:


Wielkie dzieki dla p. Leszka Przestrzelskiego za perfekcyjne przygotowanie mnie do egzaminu w WORD, ktory zaliczylem za pierwszym razem.Polecam wam wszystkim p. Leszka jako instruktora jazdy!
2015-08-29 | Paulina Piotrowska | Odbyte kursy: B
Ocena:


Dziękuję mojemu świetnemu instruktorowi, Panu Sławomirowi Markowi, za profesjonalnie prowadzone zajęcia, rzetelną pracę, miłą atmosferę i niewyczerpane pokłady cierpliwości. Czuję się dobrze przygotowana do egzaminu, a współpracę będę bardzo miło wspominać. Polecam wszystkim!
2015-08-28 | Karolina | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Uczyłam się jeździć w Kursancie. Jestem zadowolona, nauka u nich przygotowała mnie nie tylko do egzaminu, ale też do jazdy na co dzień. Wiele wyniosłam z kursu, a liczne otrzymane rady na pewno okażą się pomocne w przyszłości. Moim instruktorem był Grzegorz Jasiński - polecam.
2015-08-28 | Ola | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Polecam p. Tomka Woźniaka. To naprawdę meeega dobry instruktor. Plac manewrowy mam w małym palcu, dzięki czemu nie miałam stresu podczas egzaminu państwowego. Podobnie z jazdą w mieście, wszelkie przejazdy, skrzyżowania opanowane. Poza tym podczas kursu atmosfera była miła, pan Tomek to raczej spokojny człowiek :). Cały kurs oceniam na 5,5!! Egzamin państwowy zdany za pierwszym razem.
2015-08-28 | michał | Odbyte kursy: B
Ocena:


Super szkoła i rzetelne przygotowanie do egzaminu wszystko zdane za pierwszym razem. Polecam instruktora Bogdana Sikorskiego, a także egzaminatora który przeprowadzał egzamin wewnętrzny Andrzeja Świsulskiego(jednego z właścicieli)
2015-08-27 | Maja N. | Odbyte kursy:
Ocena:


Przyszłam do Kursanta ze szkoły, w której musiałam przejździć blisko 70 h, by dowiedzieć się, jak wielu rzeczy i tak mnie tam nie nauczono. w Kursancie nie ma naciągania, lekcje prowadzone są rzetelnie, instruktorzy przychodzą na jazdy, by uczyć, a nie pojeździć po mieście. Moim instruktorem jest Pani Marta B., serdecznie pozdrawiam.
2015-08-25 | Michał Orzechowski | Odbyte kursy: Kat. A
Ocena:


Do egzaminu praktycznego przygotowywał mnie Pan Zbyszek Zarębski, który jest świetnym instruktorem. Dokładnie poinstruował mnie jak robić manewry na placu tak, aby wyrobić sobie naturalne nawyki zachowywania się na motocyklu oraz na co szczególnie zwracać uwagę na egzaminie. Egzaminy zdałem bezbłędnie za pierwszym razem, więc to chyba najlepszy dowód na dobre przygotowanie.
2015-08-25 | Natalia Opielewicz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam Pana Arka. Uczylam sie w innej szkole jazdy, ale po 2 nie zdanym egzaminie stwierdzilam ze sprobuje w innej szkole jazdy. Dokladnie przed egzaminem mialam z Panem ARKIEM 2H i odrazu zdałam, polecam PANA ARKA :)
2015-08-24 | Oleg Peregudov | Odbyte kursy: B
Ocena:


Nie bylem w innej szkole i dlatego ciężko porównać. No mam tylko pozytywne opinie. Szkola jest blisko W.O.R.D. i podczas nauki jedziesz po mozliwym drogam egzaminu. Moj instruktor (Grzegorz Jaśinski) bardzo cierpliwy i tolerancyjny, chciałbym mu za to podziękować.
2015-08-24 | Anna Trojnar | Odbyte kursy: Kurs Kategoria B
Ocena:


Polecam wszystkim naukę jazdy u pana Zbigniewa Kulpy. Egzamin na kategorię B zdany za pierwszym razem! Dzięki godzinom wyjeżdżonym z Panem Zbigniewem nie obawiam się wyjechać na miasto już z prawem jazdy, a i egzamin nie był bardzo stresujący, bo czułam, że jestem dobrze przygotowana. To była tylko formalność. Pan Zbigniew to nauczyciel profesjonalnie podchodzący do tematu, wymagający i jednocześnie przyjazny. Potrafił bardzo dobrze przekazać i wpoić wiedzę potrzebną aby swobodnie czuć się za kierownicą. Kilka godzin wyjeździłam też z Panem Tadeuszem Biedą. Obu Instruktorów jeszcze raz polecam!
2015-08-23 | Adrian | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam wszystkim szkołę jazdy Kursant. Pragnę podziękować Arturowi Korkowi za bezstresową, ciekawą naukę i rzetelne przygotowanie do egzaminu. Zdałem bez problemów przy pierwszym podejściu.
2015-08-22 | Marta Z | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam. A ja bardzooooooooo!!! polecam p.Ewe Samuels ktora ma tak pozytywna energie i motywacje dla swoich kursantów, ze tylko zapisywac sie na inne kategorie i zdobywac na prawa jazdy. P.Ewa rzetelna, konsekwentna nie ma owijania w bawełne tylko konkrety i o to chodzi!!! Super było razem współpracować! :)
2015-08-21 | Natalia Wróbel | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy Kursant a w szczególności instruktora pana Ryszarda Kończaka. Dzięki któremu zdałam egzamin za pierwszym razem. Świetne tłumaczenia i fantastyczna atmosfera podczas zajęć. Szczerze polecam
2015-08-13 | Jacek Klawińsz | Odbyte kursy: Kategoria C
Ocena:


Witam!Pragnę bardzo podziękować Szkole Kursant za calość mojego szkolenia na kat.C. Szczególnie dziękuje Panu Marcinowi Zarębie mojemu instruktorowi który dołożył wszelkich starań i przekazał odpowiednią wiedzę.Kilka praktycznych i teoretycznych wskazówek sparawiły (zwłaszcza na placu WORD-u)że egzamin poszedł jak "po maśle".Jeszcze raz dziękuje bo to Pan Marcin bardziej wierzył we mnie niż ja w siebie :-)
2015-08-12 | Tomasz Rozmus | Odbyte kursy: B
Ocena:


polecam, konkretnie i na temat. Polecam instruktora Sebastiana Skrętowicza, miły i jest odwzorowaniem egzaminatora wiec jak najbardziej przyuczy i do egzaminu i do tego co spotkamy na drodze jeżdżąc sami... egzamin a ulica jak każdy wie to dwie różne kwestie. Parę zdań można z nim zamienić prywatnie więc i jest luźno ;)
2015-08-08 | A. K. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy Kursant, i mojego instruktora Sławomira Marka. Zajęcia praktyczne są prowadzone rzetelnie i profesjonalnie, a przede wszystkim w przyjaznej, a nie nerwowej jak u niektórych atmosferze. W czasie zajęć realizujemy wszystkie zadania przewidziane w programie nauczania.
2015-08-07 | Marlena | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Polecam Kursanta, a szczególnie pana Zbigniewa Kulpę, mojego instruktora. Dzięki niemu zdałam egzamin (zarówno teorię jak i praktykę) za pierwszym razem. Pan Zbigniew nie odpuszcza ani na chwilę. Dba, aby wszystkie umiejętności kierowcy były wyćwiczone do perfekcji. Jest bardzo wymagający i niezwykle sympatyczny. Dzięki dużemu zaangażowaniu i przejrzystym zasadom współpracy (na egzamin wewnętrzny i w WORD puszcza osoby dobrze przygotowane) na egzamin idzie się z myślą, że musi się udać. Tak było w moim przypadku.
2015-08-06 | Jacek Jakubiszyn | Odbyte kursy: B
Ocena:


Wszystkim polecam i zapewniam o 100% profesjonalizmie istruktora MONIKE TURNAU :) Pani Monika doskonale przygotowala mnie przez kilka godzin do egzaminu naprawiajac wszystkie bledy jakie popelnialem.Dzieki super podejsciu i ogromnej pracy pani Moniki do kursanta zdalem egzamin.Wszytkim polecam i zachecam do skorzystania z umiejetnosci i pelnej profesji Pani Moniki i jestem pewien ze po takiej nauce z taka instruktorka kazdy zda egzamin i bedzie mu o wiele latwiej przetrwac ciezkie chwile w czasie egzaminu!!!Te godziny z tak superowa instruktorka byly dla mnie bezcenne.Nie pozalujecie!!!Gwarantuje!!! Pani Moniko pozdrawiam goraco i dziekuje za zdany egzamin!!! :)
2015-08-05 | Łukasz B, | Odbyte kursy:
Ocena:


Piękna, inteligentna, dowcipna, a zarazem wymagająca, surowa, stanowcza i rzetelna - oto mój instruktor - Pani MONIKA TURNAU. Pani Monika mimo kilkunastu (kilkudziesięciu?) kursantów, których prowadzi, indywidualnie podchodzi do kursanta. Znała moje błędy z poprzednich jazd i szlifowała je dopóki się nie nauczyłem, a nie jeździliśmy w kółko na tych samych skrzyżowaniach, lecz po całym mieście. Nie tylko w strefie egzaminacyjnej. Nie uczy jazdy na pamięć - UCZY MYŚLENIA ZA KIEROWNICĄ. Anioł nie instruktor. Każda godzina spędzona z Panią Moniką to przyjemność, która przekłada się na wzrost umiejętności prowadzenia samochodu. Egzamin wewnętrzny przeprowadzał Pan ZBIGNIEW KULPA, który jest mistrzem w swoim fachu. Egzamin przeprowadzany jest na wzór tego w WORDzie. Za pierwszym razem nie zdałem wewnętrznego, jednak ten egzamin zapadł mi w pamięć i już wiem że podwójnej ciągłej się nie najeżdża!!! Natomiast drugi wewnętrzy to pestka. Nie obyło się bez błędów, ale podejście Pana Zbyszka było takie: umiesz jeździć, to nie czepiam się głupiego błędu, bo widzę, że jeździsz pewnie, więc idź i zdaj egzamin państwowy. Uważam, że do błędu który popełniłem można byłoby się przyczepić i oblać kursanta. Tylko po co? EGZAMIN W WORD ZDANY ZA PIERWSZYM RAZEM. Zero problemów. Pani Monika wyposażyła mnie w takie umiejętności, że poszedłem pewnie na egzamin i mimo bucowatego egzaminatora i atmosfery jak u grabarza, poszło jak z płatka :) Polecam jak najbardziej Panią Monikę Turnau oraz Pana Zbigniewa Kulpę. Wspaniali ludzie, którzy nauczą Cię jeździć. Co do opinii, że naciągają na godziny, to ja się z czymś takim nie spotkałem. Sam zdecydowałem że chcę dokupić kilka godzin. Kiedy powiedziałem, że chcę przystąpić do egzaminu, nikt nie robił mi problemów. Dokupiłem sobie kilka godzin, ale za to WORD odwiedziłem tylko raz. Pani Moniko, jest Pani wspaniałą kobietą, będę Panią bardzo miło wspominał i będzie mi Pani brakowało na fotelu pasażera :) Dziękuję Pani bardzo, uważam że to nasz wspólny sukces.
2015-08-04 | Marta Chmielewska | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy Kursant, a w szczególności instruktora pana Jerzego Nalepę. Przesympatyczny, cierpliwy i wyrozumiały, potrafił dokładnie wytłumaczyć i przeanalizować każdy manewr i sytuację dzięki niemu kurs odbył się w przyjemnej, bezstresowej atmosferze, a wszystkie egzaminy zdałam za pierwszym razem które, po solidnym przygotowaniu nie był niczym trudnym. Każdemu życzę takiego instruktora. :)
2015-08-04 | Anna | Odbyte kursy: B
Ocena:


Egzamin zdany za pierwszym razem, a jazda z egzaminatorem to była zwykła formalność po rewelacyjnym szkoleniu z Robertem Staszkiewiczem. Wspaniały instruktor, wyrozumiały, cierpliwy, opanowany. Na zajęciach panuje bardzo miła atmosfera, dzięki czemu kurs robi się z przyjemnością. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Zdecydowanie polecam szkolenie z Robertem.
2015-07-31 | Grzegorz | Odbyte kursy: E/C
Ocena:


Egzamin zdany perfekcyjnie za pierwszym razem, tak samo jak kat. C. Polecam jazdę z p. Krzysztofem Juszkiewiczem dzięki któremu wszystko poszło tak wspaniale. Również chciałbym podziękować paniom z biura które zawsze służyły pomocą, nawet kiedy człowiek się motał jak młody pelikan. POLECAM!
2015-07-30 | Radek K. | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Witam. W szkole jazdy Kursant uczestniczyłem w jazdach przygotowujących mnie do egzaminu państwowego. Szkolenie odbywałem u p. Moniki Turnau. Pani instruktorka przygotowała mnie perfekcyjnie do egzaminu poprzez precyzyjne zwracanie uwagi na popełniane błędy, przez co na egzaminie błędów już nie było :-) Trasa egzaminu w 80% prowadziła po ulicach, po których wcześniej jeździłem podczas szkolenia. Polecam zajęcia pod okiem Pani Moniki !
2015-07-29 | Sebastian | Odbyte kursy: Kat. A
Ocena:


Rzetelne i pełne profesjonalizmu podejście P. Zbigniewa dzięki któremu zdałem egzamin w WORDzie po pierwszym podejściu na kat. A. Z pełną odpowiedzialnością - P-O-L-E-C-A-M-
2015-07-27 | Szymon | Odbyte kursy: C
Ocena:


Witam! We wtorek 21.07.2015 zdałem za pierwszym razem egzamin na kat. C (tak jak B rok temu). Jestem bardzo zadowolony z trudu jaki włożył Pan Marcin Zaremba w wykształcenie mnie na kierowcę ciężarówki, bardzo miło mi się z mim jeździło, tak jak i z Panem Maciejem Smykiem z którym miałem kilka razy jazdę i który zwrócił moją uwagę na pewne elementy mojej jazdy, dzięki którym zdałem egzamin. W przyszłym tygodniu, zapisuje się na E/C oczywiście w Kursancie!
2015-07-27 | Wojciech Kobierski | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


Chciałbym podziękować Pani Ewie Samuels i Pani Monice Turnau za cierpliwość i nauczenie mnie tak wielu rzeczy w tak krótkim czasie. Egzamin zdany, pozdrawiam.
2015-07-27 | Aleksandra Pawlak | Odbyte kursy:
Ocena:


Wzięłam kilka doszkalajacych lekcji w tej szkole jazdy i miałam je z instruktorem Bartłomiejem Majewskim. Bardzo pana Bartka polecam, gdyż w pełni angażuje się w swoją pracę, jest bardzo miły i spokojny,wspaniale tłumaczy, skupia uwagę na najistotniejszych elementach w czasie jazdy i bardzo profesjonalnie przygotowuje do egzaminu praktycznego. Dał mi wiele cennych wskazówek podczas parkowania równoległego i prostopadłego m.in. jak prawidłowo wykonać korektę. Miałam nawet okazję wykorzystać jedną z tych rad na egzaminie :-)Pozdrawiam pana Bartka i jeszcze raz bardzo go polecam wszystkim kursantom.
2015-07-27 | Grzegorz | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


bardzo serdecznie polecam szczególnie jazdy z Panią Moniką Turnau. Bardzo profesjonalne i bezstresowe szkolenie
2015-07-27 | Grażyna | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Trafiłam do firmy Kursant po wielu przejeżdżonych godzinach w innej szkole jazdy i kilku nie zdanych egzaminach w WORD-zie. Myślałam, że tam nauczyłam się dużo, aczkolwiek było to stanowczo za mało by zdać egzamin. Dzięki instruktorom Panu Zbigniewowi Kulpie i Panu Tadeuszowi Biedzie udało mi się zdać egzamin POZYTYWNIE! Pan Zbigniew i Pan Tadeusz potrafią nauczyć osoby w wieku bardzo dojrzałym :) i takim, którym nauka jazdy szła bardzo opornie. Jestem przykładem kursantki, która zdobyła prawo jady bez względu na wiek i umiejętności. Najważniejsze jest mieć dobrych instruktorów, którzy w spokojny i wyrozumiały sposób potrafią przekazać swoja wiedzę.Wszystkie uwagi instruktorów były bardzo cenne bez względu na to jak je przekazywali. Moja rada dla tych, którzy się wahają przed rozpoczęciem kursu: dużo wiary siebie i samozaparcia, a z najlepszymi instruktorami wszystko się uda. Oczywiście polecam Panów instruktorów Tadeusza Biedę i Zbigniewa Kulpę, dzięki nim moje marzenie stało się realne. P.S podziękowania dla Pana Sebastiana za bardzo ważne wskazówki. Pozdrawiam była kursantka Grażyna
2015-07-24 | Kasia | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Serdecznie dziękuję za spędzone jazdy z Panią KATARZYNĄ NIŻYŃSKĄ. Świetna atmosfera jazdy, rozwiane wszystkie pytania dot. jazdy, a także kompletne przygotowanie do egzaminu. Trasa egzaminu praktycznego w WORD nie była zaskoczeniem, bo kilkadziesiąt razy wałkowałam te skrzyżowania i drogi, więc na pewniaka przez nie jechałam. Pozdrawiam i polecam !
2015-07-24 | Valeriya Posmitnaya | Odbyte kursy: B
Ocena:


Thank you, Panią Ewa! Such a nice, carefull teacher who does everything for her students. I took the driving course in English and successfully passed the exam, so I do recommend the school for every foreigner who wants to get driving licence in Poland.
2015-07-24 | Rzońca | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Egzamin z teorii jak i z praktyki zdany za pierwszym razem. Pełen profesjonalizm. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy kategorii B. Wszystkim polecam tą szkołę.
2015-07-23 | Joanna | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam, w szkole Kursant wykupiłam kilka godzin po kolejnym nie zdanym egzaminie. Pani Ewa Samuels szybko wyłapała moje błędy i udzieliła kilku cennych wskazówek. Na drugi dzień zdałam egzamin. I to myślę jest najlepsza reklama. Dziękuję
2015-07-22 | Michał Mazur | Odbyte kursy: B1
Ocena:


Dziękuję panu Grzegorzowi Hałas za przygotowanie mnie do egzaminu państwowego na kategorię B1. Zdałem za pierwszym razem bez żadnego problemu. Polecam i pozdrawiam.
2015-07-22 | Igor Nekrylov | Odbyte kursy: Kat B
Ocena:


Pan Adrian Wrobel - to chyba jeden z najlepszych instruktorow. Jest cierpliwy, rozkrywa sekrety dobrej jazdy, opowiada o podchytliwych aspektach podczas praktycznego egzaminu. Zdalem za pierwszym razem (i to jeszcze bedac obcokrajowcem=)), 23 minuty w ruchu drogowym i moj instruktor byl chyba zaskoczony. Skuteczna nauka=skuteczna jazda. Polecam te szkole i polecam Adriana na instruktora=)
2015-07-21 | Szymon | Odbyte kursy: C
Ocena:


Witam! Dzisiaj zdałem za pierwszym razem egzamin na kat. C (tak jak B rok temu). Jestem bardzo zadowolony z trudu jaki włożył Pan Marcin Zaremba w wykształcenie mnie na kierowce ciężarówki, bardzo miło mi się z mim jeździło, tak jak i z Panem Maciejem Smykiem z którym miałem kilka razy jazdę i który zwrócił moją uwagę na pewne elementy mojej jazdy, dzięki którym zdałem egzamin. W przyszłym tygodniu, zapisuje się na E/C oczywiście w Kursancie! Ps. Dla malkontentów których kursant "nie chce puścić" do WORD, powiem tak, lepiej kupić dodatkowe godziny, poduczyć się i zdać za pierwszym razem niż płacić ciągle za egzamin po 140 zł (kat. B) czy 200 zł na kat. C. Dobrym rozwiązaniem było by zamówienie samochodu na którym się uczyło jeździć zwłaszcza na C. Gównie z powodu troszeczkę inaczej działającej skrzyni biegów, a co w połączeniu ze stresem daje negatywne efekty.
2015-07-21 | Krystian | Odbyte kursy:
Ocena:


Polecam Artura Korka wyuczył mnie wszystkiego w zaledwie kilka godzin . Egzamin zdany za drugim razem. Jeszcze raz wielkie dzięki Artur za cierpliwość.
2015-07-21 | Daria | Odbyte kursy: Kat.B
Ocena:


Najlepszy instruktor? Bez wątpienia Tomasz Woźniak! Dziękuję za anielską cierpliwość i miłą atmosferę. Jeździć z Panem to sama przyjemność ;) zdałam za pierwszym razem,a nie wierzyłam że to możliwe. Pozdrawiam :)
2015-07-20 | Adam Fistek | Odbyte kursy: kat. C
Ocena:


Egzamin na kat. C zdałem za pierwszym podejściem. Prowadzący Pan Marcin Zaremba przy udziale Pana Ryszarda Kończaka doskonale przygotowali mnie do egzaminu. W tym miejscu pragnę podziękować moim instruktorom za włożony trud i niezaangażowanie w moje szkolenie. Wszystkim polecam naukę w Szkole Jazdy "Kursant" Adam Fistek
2015-07-17 | Beata | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


Bardzo dziekuje Leszek za Twoja do mnie cierpliwosc i konsekwencje,dzieki Twoim radom dzisiaj cieszyc sie moge swoim prawem jazdy. Dziekuje.
2015-07-17 | Tomasz Gwóźdź | Odbyte kursy: Kat B,
Ocena:


Dnia 16.07.2015 wykupiłem dodatkowe dwie godziny jazdy u Pani Ewy Samuels przed egzaminem w WORD. Miałem 3 letnią przerwę miedzy zakończonym kursem a przystąpieniem do egzaminu praktycznego. Pani Ewa natychmiast wyłapała moje braki w wiedzy i bardzo dobry sposób wytłumaczyła - co i jak! Wiedzę którą mi przekazała przydała się na egzaminie, gdyż byłem pytany o to samo (Dosłownie). Egzamin zdany pozytywnie. Dziękuję! :)
2015-07-16 | Alicja O | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


Dzieki p.Leszkowi Przestrzelskiemu zdalam egzamin w WORD Wroclaw. Bardzo dziekuje p. Leszku za wszystkie rady i wskazowki.
2015-07-16 | Kasia Brzozowska | Odbyte kursy: Kat B
Ocena:


Polecam Szkołę Jazdy Kursant. Najlepszy na świecie instruktor Adrian Wróbel, który jest cierpliwy, wyrozumiały i za to, że nie odpuszczał i mnie za każdym razem motywował :) Adrian pokazał mi wszystkie "haczyki" egzaminatorów i po prostu nauczył mnie jeździć :) Egzamin zdany za 2 razem:) Adi Dziękuje :) to głównie Twoja zasługa :)
2015-07-15 | Jarek | Odbyte kursy: Kat A
Ocena:


Serdeczne Podziękowania dla PANA GRZEGORZA KONIECZNEGO za Doskonałe Przygotowanie Do Cieszenia się z Jazdy Na Motocyklu za udzielenie trafnych i jasnych porad: jak Przeżyć i dać przeżyć innym podczas jazdy motorem i jak Zdać egzamin PAŃSTWOWY ZA PIERWSZYM RAZEM! Kurs zaczynałem w końcu maja zaznaczam, że od zera dzisiaj, tj. 15 lipca jestem po zdanym Egzaminie Jeszcze raz wielkie Dzięki i do zobaczenia
2015-07-14 | Marta | Odbyte kursy:
Ocena:


Czytając te opinie na początku mojego kursu nie wierzyła,że można tak łatwo zdać egzamin za pierwszym razem...dziś sama jestem tego przykładem ;);)Duza wdzięczność dla p.Tomasza Woźniaka!!!Potrafi wszystko bardzo fajnie wytłumaczyć, nauczyć a przy tym rozładować atmosferę swoim niebywałym poczuciem humoru:)aż się chciało jeździć... Polecam tego instruktora!! Marta
2015-07-14 | Daniel Wołoszczak | Odbyte kursy: B
Ocena:


Egzamin zdany bez żadnych problemów, za kółkiem czuję się dobrze. Podczas kursu pan Cezary Karpiński, który był moim instruktorem, wykazał się profesjonalizmem w każdym kontekście. Spokojna i luźna atmosfera oraz wysoki poziom szkolenia dały oczekiwane efekty. Jestem bardzo zadowolony. Dziękuję bardzo.
2015-07-13 | krzystof | Odbyte kursy: katb
Ocena:


serdeczne podziekowania dla p.Leszka Przestrzelskiego za perfekzyjne przygotowanie mnie do egzaminu, ktory dzieki Pana wskazowkom zaliczylem za pierwszym razem.Jeszcze raz dziekuje i polecam p.Leszka jako instruktora ktory gwarantuje bezstrowo odbyty kurs i nastepnie egzamin.
2015-07-12 | Beata | Odbyte kursy: B1
Ocena:


Polecam p. Grzegorza Hałasa, lekcje z nim odbywają się w miłej atmosferze, a dodatkowo p. Grzegorz cierpliwie tłumaczy i poprawia błędy.
2015-07-11 | Paweł Zawa. | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Szczere podziękowania dla Pana Leszka (Przestrzelskiego). Wspólnie jeździliśmy i jego nauki pozwoliły mi zaliczyć egzamin w WORD z pierwszego razu :) Bardzo przyjemnie się jeździło z tym Panem, więc polecam. Też wspomnę o panu Robercie (Staszkiewiczu). Miałem z tym Panem tylko egzamin wewnętrzny, ale bardzo konkretny gość! Dokładnie i jasno natychmiast określa czego oczekuje. Więc jak ktoś lubi załatwiać sprawy konkretnie, polecam i Pana Roberta :) Ukłony dla Pana Leszka jeszcze raz! Pozdrawiam, Paweł Zawa.
2015-07-08 | ASIA | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy "KURSANT". Wczoraj zdałam egzamin państwowy za pierwszym razem!!! Na egzaminie nic mnie nie zaskoczyło, wszystko miałam przećwiczone podczas jazd z instruktorem- P.Jackiem Boś. POLECAM
2015-07-08 | Piotr Olczyk | Odbyte kursy: B i A2
Ocena:


Nic dodać nic ująć. Sprawnie umówiłam się na wszystkie lekcje. Jak coś nie pasowało to z przełożeniem nie było problemów. Moi instruktorzy: Adrian Wróbel i Zbigniew Zarębski, świetnie uzbroili mnie w umiejętności i przygotowali mentalnie na egzaminy. Oba praktyczne za pierwszym. Polecam z pełną odpowiedzialnością.
2015-07-07 | Natalia | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam Pana Grzegorza Hałasa, super atmosfera. Najlepszy instruktor !!! :-)
2015-07-06 | Asia | Odbyte kursy: B
Ocena:


Gorąco polecam kursanta, a szczególnie p.Roberta Staszkiewicza- chyba najlepszego instruktora na świecie :) Obydwa egzaminy zdane za pierwszym razem, chociaż na początku nie zapowiadałam się na wybitnego kierowcę ;) Jednak pod okiem dobrego instruktora wszystko może stać się możliwe! Zajęcia nie są prowadzone tylko pod egzamin, ale także przygotowują do późniejszej jazdy, za co także baardzo dziękuję. Chociaż cieszę się ze zdanego egzaminu, ciężko mi będzie rozstać się z Kursantem i za każdym razem, gdy będę mijać te czerwone samochody, będą przywoływać we mnie miłe wspomnienia.
2015-07-05 | Ewelina TW | Odbyte kursy:
Ocena:


Uważam, że szkoła jazdy Kursant bardzo dobrze przygotowuje do egzaminu na prawo jazdy. Próbny egzamin po zakończonym kursie pozwala nabrać pewności siebie i wyeliminować tzw. "głupie błędy". Zdałam za pierwszym razem, za co serdecznie dziękuję panu Tomkowi Woźniakowi!
2015-07-04 | Anita | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo się cieszę z wyboru szkoły jazdy KURSANT ponieważ uczestnictwo w naukach jazdy było samą przyjemnością a efektem było zdanie egzaminu za pierwszym razem. Polecam!
2015-07-04 | Anita | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo polecam instruktora pana Ryszarda Kończaka. Jazda z nim była samą przyjemnością, rzetelny, a jednoczeście zabawny:)
2015-07-03 | Marta Lewandowska | Odbyte kursy:
Ocena:


Polecam Panią Ewę!!!! Bardzo miła i rzeczowa kobieta:) na dodatek przyniosła mi SZCZĘŚCIE. ...zdałam
2015-07-02 | Sandra Żuralska | Odbyte kursy: kat B
Ocena:


bardzo miła atmosfera, szczerze polecam
2015-07-02 | Paula | Odbyte kursy: B
Ocena:


EGZAMIN ZDANY ZA PIERWSZYM RAZEM! jestem jedyneczką Pana Zbigniewa! DZIĘKUJĘ NAJLEPSZYM INSTRUKTOROM W SZKOLE; ZBIGNIEWOWI KULPIE , u którego nauczyłam się najwięcej - "nie ma lipy". TADEUSZOWI BIEDZIE, którego się bałam ale reasumując zrobił mi profesjonalny egzamin, dzięki któremu na pewno łatwiej mi było w Wordzie , oraz MONICE TURNAU , która dała mi dużo cennych wskazówek oraz odbierała telefony w dzień i w nocy, odpowiadając na moje (w większości przypadków) głupie pytania , angażowała się w moją edukację całym sercem. DZIĘKUJĘ! polecam szkołę KURSANT!
2015-07-02 | Piotr Krzemień | Odbyte kursy: C
Ocena:


No i wszystko zdane, polecam w szczególności pana Ryszarda gdyż to dzięki niemu wszystko zostało zdane. Pozdrawiam
2015-07-01 | Magda F. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Serdecznie polecam szkołę jazdy Kursant, a w szczególności mojego instruktora. Pan Krzysztof Wiewiór to super człowiek, wyrozumiały, cierpliwy, naprawdę dużo mnie nauczył. Egzamin państwowy zdany za pierwszym razem!!! Polecam i bardzo dziękuję :-)
2015-06-30 | Andrzej K | Odbyte kursy: kwalifikacja
Ocena:


Ciesze sie bardzo ze moglem brac udzial w szkole jazdy KURSANT w kursie na przewoz rzeczy. Oczywiscie zdalem za pierwszym razem. Profesjonalni wykladowcy oraz mila i sympatyczna obsluga w biurze, pani Bozena Ola i Dorota, robia wszystko zeby kazdy z kursantow czul sie zadowolony i usatysfakcjonowany. Goraco polecam KURSANTA - pelen profesjonalizm. Dziekuje dziewczynom z biura.
2015-06-30 | Renata Kądziela | Odbyte kursy: Kurs kategorii B
Ocena:


Np zdalam kurs na prawo jazdy kategorii B. Dziekuje panu instruktorowi za przygotowanie mnie do egzaminu oraz pani Bożenie, Oli i Dorocie z biura ktore zawsze sa usmiechniete i z checia sluza pomoca. Polecam szkole kursant
2015-06-30 | Adam | Odbyte kursy: Świadectwo Kwalifikacji
Ocena:


Kurs długi, sporo siedzenia na zajęciach ale na koniec egzamin zdany bez problemów. Podziękowania dla Pań z biura oraz dla prowadzących zajęcia. Jutro egzamin na CE, mam nadzieję że zakończy się tak samo pozytywnie jak wczorajszy egzamin na KW :-)
2015-06-30 | marek plominski | Odbyte kursy: kat A
Ocena:


witam ukonczylem kurs na kategorie A chcialbym polecic instruktora Pana Zbyszka jest doskonalym instruktorem bardzo dobrze zna sie na swojej pracy dziekuje.
2015-06-30 | Zuza | Odbyte kursy: B
Ocena:


Jestem z natury ambitną osobą i od początku mojej przygody z prawkiem wiedziałam, że chce je zrobić dobrze a nie szybko. Odbywałam jazdy z paroma instruktorami co według mnie bardzo zadziałało na korzyść nauki i wiem, że z czystym sumieniem mogę wypowiedzieć się w ich temacie. Pan Zbyszek Zarębski- opanowany, cierpliwy, pogodny, idealny instruktor dla ludzi, którzy boją się wsiąść za kierownicę. Wszystko dobrze zgrane w tempie, które nikogo nie przerazi i powoli krok po kroku nauczyć się jazdy bez niepotrzebnych stresów. Pan Cezary Karpiński- pozytywna energia bije od pierwszego "dzień dobry" a sposób w jaki prowadzi jazdy do dziś wywołuje uśmiech na twarzy. Pan Cezary wyłapuje rzeczy, których kursant może nie wiedzieć i od razu na bieżąco tłumaczy zawiłości. Na takie jazdy chciało się wracać. Pan Tadeusz Bieda- cięższy kaliber ;) Podejrzewam, że ma oczy dookoła głowy. Bardzo ciężko zdać u niego egzamin, ale jak już się zda, to WORD jest tylko formalnością. "Sprzedał" mi parę praktycznych porad jak poruszać się po drodze- bo przecież egzamin to też nauka i dzięki niemu uodporniłam się nieco na stres związany z jazdą egzaminacyjną. No i została wisienka na torcie a mianowicie Pan Zbyszek Kulpa. Tego człowieka nie da się opisać w paru zdaniach :D To z nim przejeździłam większość jazd. Podejście do kursanta- pełen profesjonalizm. Uwierzcie lub nie ale po kursach z nim nauczyłam się więcej teorii niż z testów. Posiada ogromną wiedzę i w jakiś niewyobrażalnie lekki sposób potrafi przekazać ją innym. Umie wyczuć co kursant potrafi i w czym czuje się już dobrze a co jeszcze musi przećwiczyć. Uczy bardzo dobrej techniki jazdy, zarówno dynamicznej jak i bezpiecznej. No i przede wszystkim motywuje kiedy nadchodzą chwile zmęczenia i zwątpienia we własne siły. A powiedzenia które podczas jazd serwuje "nie jeździmy na blondynę" "pika pika" i inne, których nie zacytuję na forum, na długo jeszcze pozostaną w mojej głowie. Panie Zbyszku- dzięki :) Mam nadzieję, że będę jedną z tych kursantek o których będzie Pan opowiadał z błyskiem w oku ;) P.S. Zdałam za pierwszym razem z wyróżnieniem: "Bardzo ładna jazda. Rzadko zdarzają się tak dobrze przygotowani kursanci" :)
2015-06-30 | Michał | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę, ale szczególnie instruktora Pana Ryszarda Kończak. Świetny nauczyciel, i oczywiście zdane za pierwszym razem. :)
2015-06-29 | Justyna | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkole a szczegolnie instruktora pana Grzegorza . Swietny instruktor zalezy mu na kazdym kursancie !
2015-06-29 | Daniel C | Odbyte kursy: CE Kwalifikacja
Ocena:


Biuro pełen profesionalizm,szaczunek dla Pań ogarnąc to wszystko!!!, w szczególności dla Pani Bożeny,odpowie na pewno na każde pytanie. Naprawde Superrr!!!!
2015-06-29 | Piotr Krzemień | Odbyte kursy: C
Ocena:


Wszystko ładnie i pięknie, zdane za pierwszym razem. Polecam i pozdrawiam w szczególności pana Ryśka i przemiłe panie z biura. Jeszcze raz polecam :}
2015-06-29 | Magda P | Odbyte kursy: Kwalifikiacja
Ocena:


Piąteczkę daję za przemiłą obsługę Pań w biurze i pomoc :) przede mną jeszcze jeden kurs ( jak na razie, bo w planie jest ich więcej) :) na pewno tutaj będę kontynuować naukę :) pozdrawiam i polecam :)
2015-06-29 | Marek Ch. | Odbyte kursy: Wózek widłowy
Ocena:


Polecam w/w szkolenie w "KURSANT" ze względu na pełen profesjonalizm prowadzącego te szkolenie. Moim zdaniem współpraca z Panią Dorotką dała możliwość szybkiego rozpoczęcia tego kursu w mega miłej atmosferze.
2015-06-29 | Marek Ch. | Odbyte kursy: Kwalifikacja wstępna przyspieszona D
Ocena:


Pragnę polecić ten ośrodek szkoleniowy. Pierwszy kontakt z administracja "KURSANT" miał dla mnie olbrzymie znaczenie -empatyczne trzy miłe panie potrafiły spowodować, że człowiek wraca do domu naładowany mega dużą dawką pewności siebie w pokonywaniu nowych wyzwań. Te panie nie znają słowa "nie da się" i nie pozwalają nawet przez chwile tak pomysleć. To dzięki tym trzem kobietom zawdzięczam rabaty juz i tak niskich cenach za udział w kursach. Kropkę nad i uzupełnił prowadzący kurs, który spowodował, że zdałem za pierwszym podejściem - pełna profeska. Polecam !!!
2015-06-29 | Michał | Odbyte kursy: CE kwalifikacja
Ocena:


"Taką" szkołę jazdy można polecić!!! W biurze osoby kompetentne i uprzejme, szczególne podziękowania dla Pani Dorotki, która jest skarbem firmy. Pozdrawiam
2015-06-28 | Janusz g. | Odbyte kursy: C
Ocena:


Kurs ukończyłem sprawnie przy oku naprawdę świetnego instruktora Pana Ryśka, którego serdecznie pozdrawiam. Prawo jazdy zdane za 1 razem!
2015-06-28 | Kuba | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Zdecydowanie polecam Szkołę Jazdy KURSANT, a szczególnie p. Monikę Turnau. Atmosfera podczas całego kursu była bardzo miła, jazdy przebiegły sprawnie, czego efektem był szybko zaliczony egzamin państwowy.
2015-06-28 | Daniel | Odbyte kursy: Kat. C
Ocena:


Wszystkim przygotowującym sie do egzaminu na prawo jazdy kat. C polecam instruktora Marcina Zarembę. Pełny profesjonalizm i zaangażowanie z jego strony sprawiają, że nauka przebiega szybko i z oczekiwanymi efektami. Pozdrawiam
2015-06-28 | Justyna | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Oba egzaminy zdane za pierwszym razem. Polecam " Kursanta" i p. Roberta Staszkiewicza- wymagający, cierpliwy i kompetentny. Pozdrawiam!
2015-06-27 | Piotr B. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Chciałbym polecić pana Cezarego Karpińskiego,super instruktor, wyrozumiały, cierpliwy. Przygotowanie do egzaminu praktycznego na najwyższym poziomie, a rady dotyczące jazdy bezcenne. Dzisiaj zdałem egzamin za pierwszym razem, nie popełniłem ani jednego błędu. Dziękuję panie Cezary.
2015-06-27 | Piotr B. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Chciałbym polecić pana Cezarego Karpińskiego,super instruktor, wyrozumiały, cierpliwy. Przygotowanie do egzaminu praktycznego na najwyższym poziomie, a rady dotyczące jazdy bezcenne. Dzisiaj zdałem egzamin za pierwszym razem, nie popełniłem ani jednego błędu. Dziękuję panie Cezary.
2015-06-27 | Kinde Tesfaye | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


I recommend Kursant. It is a very good school. My instructor Mrs Ewa helped me a lot and thanks to her I passed the exams without any problems!! So if you want to pass the exam, I recommend Mrs. Ewa!! Thank you Ewa and Kursant!!
2015-06-26 | Aneta Lech | Odbyte kursy: D
Ocena:


Hej Ludziska :) jeśli chodzi o szkołę jazdy Kursant naprawdę polecam. Egzamin zdany za pierwszym razem. Prowadził mnie instruktor Dariusz Świderski super człowiek, potrafi naprawdę dużo nauczyć.Podziękowania dla Pana Krzysia Kalinki człowiek naprawdę z poczuciem humoru, który potrafi bardzo dużo nauczyć. Jeśli mam polecać jazdy nie ma lepszego instruktora od pana Krzysia :):):)!!
2015-06-26 | Liwia | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Przeniosłam się tu z innej szkoły jazdy, miałam chyba 4 instruktorów i dopiero Pan Sebastian nauczył mnie jeździć na automacie, bo na manualnej mi w ogóle nie wychodziło. :D Polecam pana Sebastiana, bo naprawdę takiego instruktora to ze świecą szukać, poprzedni (z poprzedniej szkoły) mnie tylko zniechęcili do jazdy, a dopiero w Kursancie nabrałam ochoty na dalszą naukę, co wynikło zdaniem egzaminu za pierwszym razem. :)
2015-06-26 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Egzamin zdany za pierwszym razem! Szczególne podziękowania należą się instruktorowi Panu Arkowi Tandeckiemu oraz Pani Monice za profesjonalne przygotowanie do egzaminu i bardzo sympatyczne podejście. Polecam wszystkim OSK KURSANT :)
2015-06-26 | Anita Sagan | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo polecam pana Artura Korka, który w jasny i prosty sposób potrafi przekazać wiedzę. Na zajęciach panuje miła atmosfera, co pozwala na bezstresowe przygotowanie do egzaminu. Pan Korek wskazuje wszystkie błędy, które później cierpliwie omawia i ćwiczy z kursantem. Serdecznie polecam tego instruktora!
2015-06-25 | Aga | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Dziękuję pani Moniece Turnał za profesjonalne przygotowanie do egzaminu, za cierpliwość i bardzo miła atmosferę podczas jazd :) Serdecznie polecam panią Monikę :)
2015-06-25 | ROBERT | Odbyte kursy: świadectwo kwalifikacji , kat.C , kat.C+E
Ocena:


OSK KURSANT to szkoła na bardzo wysokim poziomie po zakończeniu kursów egzaminy zdane za pierwszym razem.Kompetentna i fachowa kadra duże podziękowania dla dziewczyn z biura za fachową pomoc również wielkie dzięki dla instruktorów kat.C i C+E a szczególnie dla pana Łukasza Jankowskiego świetny fachowiec, doradca a także kompan podczas nauki-takich fachowców jak najwięcej oraz dla pana Krzysztofa Dąbrowskiego to już profesura w tej dziedzinie. Pozdrawiam na pewno będę polecał.
2015-06-24 | Aleksandra D. | Odbyte kursy: Kurs na instruktora nauki jazdy kat. B
Ocena:


Egzamin na instruktora zdany za pierwszym razem! Szczególne podziękowania należą się instruktorowi Panu Edwardowi Nowickiemu oraz Pani psycholog Iwonie Grzeżułkowskiej za profesjonalne przygotowanie do egzaminu i bardzo sympatyczne podejście. Polecam wszystkim OSK KURSANT!
2015-06-23 | agnieszka nowak | Odbyte kursy:
Ocena:


Serdecznie polecam Panią Monikę :)!! W innej szkole nie zdalam 3 razy a wystarczyło kilka godzin u tej Pani i egzamin zdany odrazu :)! Dziekuje
2015-06-23 | Justyna | Odbyte kursy: B1
Ocena:


Polecam Pana Grzegorza, jeśli ktoś szuka kogoś z dużą wiedzą i jeszcze większą cierpliwością. :) Dużo mu nerwów napsułam przez cały kurs, ale dzisiaj zdałam.
2015-06-23 | Anna Patrzyk | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Bardzo polecam instruktora Pana Cezarego Karpińskiego! Dzięki jazdom z nim i jego naukom zdałam w piątek egzamin praktyczny. Do prawa jazdy podchodziłam od paru lat, ale po niezdanych egzaminach poddawałam się. Tym razem wystarczyło kilka godzin jazd z Panem Cezarym i egzamin zdałam od razu, a Pan egzaminator nawet pochwalił moją jazdę! Panie Cezary, bardzo dziękuję :)))
2015-06-22 | Łukasz K | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkołę jazdy Kursant oraz Panią Monikę Turnau! Bardzo profesjonalny instruktor, zwraca uwagę na nawet najmniejsze błędy przy czym bardzo spokojna i opanowana w ogóle nie podnosi głosu. Uczyć się z Panią to była duża przyjemność, jeszcze raz bardzo dziękuje.
2015-06-21 | Kamil Janiec | Odbyte kursy: C
Ocena:


Gorąco polecam i pozdrawiam pana Ryszarda Nowaka. Wspaniały instruktor pełen profesjonalizm pod względem nauki i przygotowania do egzaminu.
2015-06-21 | mariusz | Odbyte kursy: koparko-ładowarka
Ocena:


Przygotowanie do egz. na wysokim poziomie teoria jak i praktyka. Profesjonalne podejście do kursanta oraz miła i fachowa obsługa w biurze. Zdecydowanie polecam
2015-06-21 | Mariusz | Odbyte kursy: HDS
Ocena:


Kolejny kurs w tej szkole może tylko potwierdzić to że jest to szkoła na bardzo wysokim poziomie z bardzo miłą obsługą jak i świetnym poziomem szkolenia. Polecam
2015-06-20 | Wojciech Kindziuk | Odbyte kursy:
Ocena:


Serdecznie polecam Pana Karpińskiego u którego wziąłem parę dodatkowych godzin, a które okazały się niezwykle pomocne przed egzaminem bardzo profesjonalny nauczyciel z dobrym podejściem do kursanta.
NAWIGACJA










ZAPRASZAMY NA VIDEO BLOGI

Nauka jazdy - Filmy instruktażowe
Kursy zawodowe - Filmy instruktażowe


RZETELNA FIRMA

POLECAMY!

Ośrodek doskonalenia techniki jazdy
Dźwigi Wrocław
Operator dźwigów samojezdnych
Otrzymaliśmy status super osk
Wrocławska Szkoła Jazdy

Szkoła Jazdy Kursant® | Wszelkie prawa zastrzeżone 2000-2010
strony internetowe  |