Pytania lub uwagi
Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Opinie o szkole

2014-07-31 | Magdalena Kwiatek | Odbyte kursy: prawo jazdy kat. B
Ocena:


Polecam wszystkim Szkołę Jazdy "Kursant", a w szczególności instruktora Bartosza Majewskiego, który jest zaangażowany, cierpliwy i kompetentny. To dzięki niemu mam już prawko w kieszeni! Pozdrawiam
2014-07-31 | Kwiatkowksi Jakub | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Witam bardzo jestem zadowolony ze szkoly jazdy kursant. Bardzo dobre przygotowanie do teorii jak i praktyki obydwa egzaminy zdałem za 1 razem ! Polecam takze instruktora Bartosza Majewskiego poniewaz jest cierpliwy oraz przygotowuje kursantów do egzaminu profesjonalnie. Pozdrawiam .
2014-07-30 | Sylwester Storczyk | Odbyte kursy: B
Ocena:


Serdecznie polecam szkołę jazdy Kursant, w szczególności Pana Sylwestra Butwickiego. Pan Sylwester jest wymagającym, ale zarazem cierpliwym instruktorem. Ma to bezpośrednie odzwierciedlenie w zdawalności będących pod jego opieką kursantów. Również mi, dzięki Jego wskazówkom, udało się bezstresowo przebrnąć przez egzamin państwowy, Pozdrawiam ;)
2014-07-30 | Marcin Tomczak | Odbyte kursy: B
Ocena:


No cóż dodać, oba egzaminy za 1 razem,zaczynałem u Pana Dobrochowskiego, kończyłem u Pana Tadeusza Biedy. Dziękuję Panu Tadeuszowi za cenne lekcje i przygotowanie do egzaminu praktycznego. Profesjonalista w 100%, jeśli Ktoś chce zdać, powinien przejść przez ręce Pana Tadeusza. Pozdrawiam
2014-07-30 | Kasia | Odbyte kursy: B
Ocena:


Ukończyłam cały kurs prawa jazdy w innej szkole.Nie czułam się na siłach,żeby zdać egzamin.Postanowiłam wziąć sobie dodatkowe godziny,które potraktowałam jako inwestycję w siebie. Koleżanka poleciła mi Pana Zbyszka, który wyprowadził mnie na prostą. Łuk, parkowania, zawracania, wyprzedzanie i jazda na trudnych skrzyżowaniach- to wszystko nauczył mnie ogarniać właśnie Pan Zbyszek. Dużą zasługę w tym całym procesie miał również Pan Tadeusz ?dziękuje za profesjonalizm i cenne wskazówki. Zdecydowanie warto powierzyć swoją przyszłość za kierownicą instruktorom, którzy nie tylko uczą jak zdać egzamin, ale również, jak bezpiecznie i z zamysłem poruszać się po drogach. Zdobycie prawka to dopiero wstęp do osiągnięcia faktycznych umiejętności trudnej sztuki kierowania samochodem i przede wszystkim ponoszenia odpowiedzialności nie tylko za siebie ale wszystkich uczestników ruchu.To nie są puste słowa :) Jestem po egzaminie praktycznym - zdany za pierwszym razem, tak samo jak teoria. Naprawdę z czystym sumieniem (i na 100%) polecam!
2014-07-29 | Marcin Korzybski | Odbyte kursy: jazdy dodatkowe
Ocena:


Miałem przyjemnosc skorzystać z wiedzy i doświadczenia trójki instruktorów(p.Ewy,p.Jerzego i p.Tadeusza). Przeprowadzili mnie przez proces dokształcania w profesjonalny, rzetelny i wyczerpujący tematykę spos?b a wszystko to w miłej i bezstresowej atmosferze. Bardzo państwu dziękuje i pozdrawiam. Polecam wszystkim Marcin Korzybski.
2014-07-26 | Emilia Feier | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Witam, teoria i praktyka zdana za pierwszym razem, a to wszystko dzięki najlepszemu instruktorowi Sebastianowi Skrętkowicz, który zawsze we mnie wierzył, mimo mojej małej pewności siebie i mimo wielkiemu zestresowaniu jakie mi towarzyszyło. Jest osobą cierpliwą (a do mnie miał wręcz anielską cierpliwość:) ), wyrozumiałą i bardzo spokojnie tłumaczy. Jego profesjonalizm i ogromne zaangażowanie przyczyniło się do mojego sukcesu, do tego miła atmosfera sprawiała, że stres był dużo mniejszy! Gorąco dziękuje i polecam jazdy z Panem Sebastianem!
2014-07-25 | Maciej Pazdan | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Polecam wszystkim zainteresowanych zrobieniem prawa jazdy szkołę jazdy Kursant, jak i instruktora Bartosza Maniarę. Kursy przebiegały w bardzo miłej atmosferze. Wszystko było tłumaczone powoli i stopniowo, aż opanowywałem dane zagadnienie do perfekcji.
2014-07-24 | Ala K. | Odbyte kursy: Kategoria B Hałas Grzegorz
Ocena:


Witam. Chciałoby się napisać coś innego od tych wszystkich opinii ale nie da się. Najlepsza szkoła i najlepszy instruktor pod słońcem Pan Grzegorz Hałas. To Pan od początku wierzył we mnie jak nikt, pokazywał i uczył wszystkiego od początku ( pamiętna lekcja numer 1 i przystanek- do tej pory jak go mijam to sama się śmieje ze swojej głupoty i zawracanie na jednokierunkowej:) ). ale przejdźmy do innych rzeczy, tych pozytywnych.Zdałam wszystko za pierwszym razem teorie i egzamin- czysta przyjemność:) a to dlatego,że miałam najlepszego instruktora. Panie Grzegorzu dziękuje za wszystko za cudowną atmosferę, żarty, cierpliwość i to że nauczył mnie Pan łuku nie na blondynkę.:) i jazdy z używaniem mózgu:) dziękuje za wszystko i polecam instruktora Pana Grzegorza Hałasa. Wyrozumiałość, cierpliwość i ogromna wiedza. Dziękuje raz jeszcze:)
2014-07-23 | magdalena adamus | Odbyte kursy: b
Ocena:


Serdecznie polecam i dziękuję za doskonała naukę Panu Tomkowi Woźniakowi.
2014-07-23 | Michal Skrzypek | Odbyte kursy: C
Ocena:


Polecam szkole jazdy kursant ;] w szczegolnosci Pana Ryszarda Nowaka kompetentny, spokojny i miły jest w stanie wyjasnic wszystko egzamin zdalem za 2 razem pozdrawiam i polecam ;]
2014-07-22 | Andrzej Zelmanowicz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Witam. Kurs minął mi bardzo szybko i w przyjemnej atmosferze. Szczególnie praktyka z instruktorem Bartłomiejem Majewskim, którego szczerze polecam, wspominam bardzo wesoło bez zbędnych stresów. Instruktor przygotował mnie najlepiej jak mógł i dzieki temu na egzaminie państwowym z praktycznej części, którą zdałem za pierwszym razem, czułem się bardzo pewnie siedząc za kierownicą pod okiem egzaminatora. Podczas kursu były też sytuacje stresujące i wkurzające, gdy coś mi nie wychodziło, ale Bartek zawsze ze spokojem, cierpliwością i humorem umiał mi wytłumaczyć wszystko jeszcze raz i wtedy bylo dobrze (z humorem to trzeba podkreślić, zawsze gdy wsiadałem do auta to humor mi wracał bo czasami jak sobie przypomnę można było sie uśmiać z niektórych tekstów :) ). Tak więc szczerze polecam szkołę jazdy KURSANT a zwłaszcza instruktora Bartłomieja Majewskiego :)
2014-07-20 | Ola | Odbyte kursy: B
Ocena:


Witam, gorąco polecam szkole jazdy kursant. Dobrze przygotowana kadra, zaznajomiona z wszelkimi egzaminacyjnymi haczykami. W szczególności polecam instruktora Pana Dobromira Galickiego. Dzięki jego cierpliwości i rzetelności udało mi sie zdać egzamin za pierwszym razem. Bardzo dziękuję!
2014-07-17 | Łukasz G. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Zarówno teoria, jak i praktyka zdane za pierwszym razem. Polecam jak najbardziej instruktora - Łukasza Lecha. Poza solidnym przygotowaniem do egzaminu, Łukasz "sprzedał" mi wiele praktycznych trików przydatnych podczas jazdy, a także skutecznie zmobilizował do głębszego poznania teorii po pierwszych jazdach. :) Sprawił też, że pewnie poczułem się za "kółkiem". Dzięki temu, nie byłem mocno zestresowany podczas egzaminu i po prostu jadąc, wiedziałem co robię. Zajęcia teoretyczne szczerze mówiąc wydają mi się delikatną stratą czasu. Było sporo niestworzonych historii, w trakcie wykładu nie sposób wszystko zapisać i zapamiętać. Lepiej w tym czasie poczytać odpowiednią literaturę i dokładniej poznać przepisy. Kontrowersyjny jest płatny egzamin wewnętrzny. Wydaje się jednak, że opłata sprawia, iż podchodzi się do niego z powagą i odrobiną stresu. Polecam i życzę Kursantowi samych tak dobrych instruktorów jak Łukasz Lech.
2014-07-16 | Julia Klyus | Odbyte kursy: B
Ocena:


Ukończyłam kurs w szkole jazdy Kursant pod nadzorem Pana Bartka Majewskiego. Jest on instruktorem wymagającym, przykładającym dużą wagę do detali. Jednocześnie ma w sobie sporo cierpliwości - ja akurat byłam kursantką, która potrzebowała baaardzo dużo cierpliwości:) Mimo nie najlepszych wrodzonych predyspozycji do sterowania jakimkolwiek pojazdem oraz zaawansowanej ciąży zdałam egzamin praktyczny za pierwszym razem, także polecam zarówno szkołę jak i Pana Bartka Majewskiego.
2014-07-16 | Michał G | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Pan Jacek Boś świetnie przygotował mnie do egzaminu a Pani Ewa Samuels przyniosła mi szczęście tuż przed egzaminem praktycznym :) pomiędzy kursem a egzaminem miałem sporą przerwę, więc pani Ewa miała spore wątpliwości, ale dzięki jej uwagom i poradom nie popełniłem żadnych błędów!
2014-07-16 | Tomasz Rozewicz | Odbyte kursy: kategoria D
Ocena:


Egzaminy zdane za pierwszym razem,wiec haslo ze zdawalnoscia jak najbardziej prawdziwe:)możliwosc zrobienia calego kursu w bardzo szybkim czasie,mi zajelo to niecale dwa miesiace razem z kwalifikacja do zakonczenia wszystkich egzaminow,polecam wszystkim!
2014-07-15 | Julia Rydzewska | Odbyte kursy: B1 i B
Ocena:


Praktyka przy B1 jak i zwykłe B zdane za pierwszym razem a wszystko dzięki najlepszemu instruktorowi. Jazdy z Panem Tomkiem Woźniakiem warte każdych pieniędzy, polecam serdecznie.
2014-07-14 | Aga M | Odbyte kursy: jazdy dodatkowe
Ocena:


Super instruktor, pan Tomasz Woźniak :) Rzeczowy, kompetentny i miły. Uzupełniałam moje braki wiedzy :) i mam prawo jazdy :)!!!!!!!! Pozdrawiam i polecam :)!
2014-07-13 | | Odbyte kursy: B
Ocena:


Zdalam egzamin teoretyczny i praktyczny za pierwszym razem. Moim instruktorem byl pan Jacek Boś, ktory mnie bardzo dobrze przygotowal do zdania egzaminu.
2014-07-12 | Katarzyna Polak | Odbyte kursy: B
Ocena:


Zdałam za pierwszym razem zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny. Moim instruktorem był Robert Z. i bardzo mu dziękuję za ten kurs . Profesjonalnie przygotowany , nie odpuszcza błędów i ćwiczy się dane kwestie aż do skutku . Uczy nie tylko jak zdać egzamin ale tez jak radzić sobie po uzyskaniu prawka . Bardzo miły człowiek , nie stresuje a wszelkich niedociągnięciach stara się mówić w nieco żartobliwy sposób aby rozładować atmosferę . Z części teoretycznej również jestem zadowolona Pani Ula odpowiada na wszystkie pytania profesjonalnie , zrozumiałym dla wszystkich językiem , pokazuje nam trudne skrzyżowania i miejsca gdzie łatwo można popełnić błąd . Dziękuję i pozdrawiam :)
2014-07-12 | Adrianna Stanisławiak | Odbyte kursy: B
Ocena:


Ogromne podziękowania dla pana Jakuba Radlińskiego za doskonałe przygotowanie do egzaminu. Kurs był prowadzony w przemiłej atmosferze z dużym wkładem zaangażowania instruktora i oczywiście bardzo profesjonalnie. Pan Jakub doskonale zna strefę egzaminacyjną. Mimo to nie zostaje wyłącznie skupiony na samym zdaniu egzaminu, ale również bezpiecznej jeździe po dostaniu prawka. Na bieżąco poprawia błędy i motywuje. Według mnie, nauczanie innych jazdy samochodem ma we krwi. Atmosfera w Kursancie jest bardzo pozytywna, wszyscy w razie potrzeby służą pomocą i dobrą radą. Egzamin zdałam kilka dni temu, teraz czekam już tylko na plastik i jestem pewna że po kursie prawa jazdy w tej szkole (i oczywiście z tym instruktorem) przez myśl nie przejdzie mi strach, przed tym żeby znowu usiąść za kierownicę. Pozdrawiam i gorąco polecam!
2014-07-12 | Weronika Frąk | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Wszystkim chcącym nauczyć się jeździć samochodem polecam Szkołę Nauki Jazdy KURSANT. W krótkim czasie opanowałam sztukę prowadzenia samochodu, dzięki profesjonalnemu podejściu do kursanta.Polecam jako instruktora Pana Jakuba Radlińskiego- bardzo wymagający instruktor, dzięki czemu udało mi się zdać zarówno egzamin wewnętrzny jak i państwowy za pierwszym razem. Pozdrawiam.
2014-07-10 | Anna | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Jestem bardzo zadowolona z usług szkolenia w szkole Kursant. Mając obawy przed jazdą samochodem oraz po pierwszej jeździe przerażenie jeszcze większe, udało mi się w ciągu przewidzianych 30 godzin zaliczyć cały kurs, a następnie bezproblemowo przejść przez egzaminy wewnętrzne i za pierwszym razem zdać wszystko w WORD-zie. Trafiłam na instruktora Jacka Bosia, któremu bardzo dużo zawdzięczam - cierpliwość i upór w ciągłym tłumaczeniu i poprawianiu błędów zaowocowała sukcesem zdania egzaminu państwowego. Polecam zarówno szkołę jak i tego instruktora. Powodzenia! :)
2014-07-10 | Sebastian | Odbyte kursy: B1, B
Ocena:


Od samego Początku miałem jednego instruktora, Grzegorza Hałasa. Pan ten nauczył mnie jeździć, radzić sobie z samochodem i przede wszystkim dzięki jego ciężkiej pracy zdałem egzamin za pierwszym razem. Osobiście, nigdy nie zamieniłbym tego Pana na żadnego innego. Jest wyrozumiały, cierpliwy a przy okazji ma poczucie humoru, którym każde głupstwo robione na drodze, przez kursanta, jest naprawiane. Co do szkoły. Jest bezkonfliktowa, można się dogadać a każda sugestia jest rozpatrywana. Nie ma lepszej szkoły jazdy, co pokazują wyniki zdawalnosci. A większość z nich można zawdzięczac instruktorowi opisanemu powyżej, gdyż na oko 95% kursantów zdaje za pierwszym razem. Polecam!
2014-07-10 | Wiktoria | Odbyte kursy: B
Ocena:


Chciałabym serdecznie podziękować instruktorom, dzięki którym zdałam dzisiaj egzamin za 1 razem. Pan T. Bieda i Pan Z. Kulpa. Na egzamin wybrałam się ze świadomością 100% przygotowania. Jeszcze raz dziękuję i szczerze polecam obu instruktorów :)
2014-07-10 | Karol Ł. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Wszystkim tym, którzy zamierzają rozpocząć kurs na prawo jazdy, gorąco polecam BARTKA MAJEWSKIEGO! Instruktor ten nauczył mnie jeździć samochodem od podstaw i dzięki niemu zdałem egzamin państwowy za PIERWSZYM razem! Bartek bardzo rzetelnie podchodzi do prowadzonych zajęć i znakomicie tłumaczy na czym polegają popełniane błędy, żeby uniknąć ich w przyszłości. Podczas kursu Bartek pokazał mi wszystkie trudniejsze skrzyżowania w strefie egzaminacyjnej i dzięki temu na egzaminie państwowym żadna trasa nie była mi straszna. Jazda z Bartkiem to czysta przyjemność - zajęcia są prowadzone w luźnej, przyjemnej i bezstresowej atmosferze! Jestem bardzo zadowolony z kursu na kategorię B prawa jazdy w szkole jazdy KURSANT. Szkoła ta jest otwarta na potrzeby kursantów i zapewnia profesjonalne przygotowanie do egzaminu państwowego w WORD.
2014-07-09 | Agnieszka | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Zdałam dziś za pierwszym razem ;-), przede mną cztery osoby z wynikiem negatywnym poległy na łuku, więc stres był ogromny i do tego strasznie padało. Trasy dokładnie jak na kursie, parkowanie równoległe, zawracanie, nic nowego, bez udziwnień :-). Egzaminator z ośrodka bardzo sympatyczny i jakiś taki niestresujący ;-). Polecam szkołę KURSANT w 100%. Bardzo dziękuję mojemu instruktorowi, którym był Janusz Lorenc, wymagający, ale zawsze mile się gawędziło. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim.
2014-07-09 | Ola | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Serdecznie polecam Grzegorza Jasińskiego, wspaniałego instruktora, który jest cierpliwy, wyrozumiały, potrafi w prosty sposób wytłumaczyć błędy bądź przyszłe manewry, uczulić na błędy, aby nie popełnić ich na egzaminie państwowym. Młody instruktor, który ma świetne podejście do kursanta i fachową wiedzę. Egzamin państwowy zdany za pierwszym razem, więc ogromne podziękowania dla Grzegorza :) Pozdrawiam
2014-07-08 | Radosław | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Bardzo polecam instruktora Piotra Nowickiego, który przygotował mnie do egzaminów w 100%, oczywiście zdałem za pierwszym razem. Jest to osoba cierpliwa, która zna strefę egzaminacyjną jak własną kieszeń. Moim zdaniem nauczanie innych jazdy samochodem ma on w genach. Potrafi przekazać cenne uwagi, które są bardzo ważne podczas jazdy i wręcz niezbędne na egzaminie. Jeśli chcecie się dobrze przygotować do egzaminu na prawo jazdy, to koniecznie skorzystajcie z lekcji które daje Pan Piotr. Pozdrawiam ;)
2014-07-08 | KK | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Zdałam egzamin za drugim razem, mogę polecić zarówno szkołę, jak i instruktorów. Krzysztof Wiewiór - superinstruktor, spokojny, dużo wyjaśnia i nie tylko przygotowuje do egzaminu, ale pokazuje i tłumaczy rzeczy potrzebne w prawdziwej jeździe.
2014-07-07 | Bartosz Pochwat | Odbyte kursy: B
Ocena:


Zdane za pierwszym razem. Instruktorzy Niżyńska Katarzyna, Semiuk Jacek.
2014-07-06 | Natalia N. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam wszystkim Kursanta, a przede wszystkim najlepszego instruktora na tej planecie pana TOMKA WOŹNIAKA! ? Potrafi on w łatwy sposób przekazywać swoją wiedzę i umiejętności, co sprawia, że jest bardzo dobrym nauczycielem! ? Dodatkowo jest świetnym gościem, z którym można porozmawiać o wszystkim, dlatego z wielką przyjemnością chodziłam na nasze wszystkie lekcje! Pozdrawiam i całuję! ;)
2014-07-04 | Kacper | Odbyte kursy: A2
Ocena:


Ukończyłem kurs u Pana Zbyszka, zdałem za pierwszym razem, Polecam :)
2014-07-04 | Paweł G. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Witam. Kilka słów o Kursancie. Znają strefę egzaminacyjną na wylot, pracują u nich byli egzaminatorzy z WORDów wiec znają sztuczki i uczulają na sytuację, które z pozoru błahe mogą zakończyć szybko egzamin. Zanim przejdę do swojej Pani instruktor dodam jeszcze, że materiały które można nabyć w Kursancie są bardzo dobre (szczególnie książka) ale warto dodatkowo kupić sobie płytkę z pytaniami w WORDzie - przynajmniej w moim przypadku pytania się powtarzały. Jeśli chodzi o moją Panią instruktor była nią Magdalena Nycz. Egzamin zdałem za 1 razem i nawet się nie spociłem. Miały być frustracje narzekanie kolegom w pracy jak to teraz trudno zdać a tu poszło jak z płatka. Zapewne nie było by tak różowo gdyby nie jazdy z panią Magdą! W przekonaniu wielu osób, z którymi rozmawiałem kurs nauki jazdy uczy jak zdać egzamin. Otóż w moim przypadku uczyłem się jeździć a przygotowanie do egzaminu było gratis - przynajmniej tak to wygląda z mojej perspektywy. Widziałem jak niektóre osoby na placu liczą ile obrotów kierownicy trzeba zrobić przed cofaniem, albo chodzą po placu udając samochód - u Pani Magdy nie ma takich rzeczy. Za to jest ciężka praca, która jak widać opłaca się w dalszej perspektywie. Na pewno OGROMNĄ zaletą był dla mnie fakt, że Pani Magda bardzo dobrze zna strefę i zmiany, które w niej się dzieją. Dzień po namalowaniu nowych pasów na Hubskiej od razu tam pojechaliśmy żeby sprawdzić jak to wygląda i co się zmieniło. Kolejna fajna sprawa, która bardzo mi się spodobała to możliwość sprawdzenia się na trudniejszych skrzyżowaniach i bardziej wymagających sytuacjach. Przecież na egzaminie nie ma wyrytej w kamieniu trasy czy strefy egzaminacyjnej i tak na prawdę egzaminator może nas zawieźć wszędzie. Mi przytrafił się TIR jadący pod prąd na ciasnej drodze i nie było problemu po szkoleniu u Pani Magdy. Egzamin w porównaniu do jazd na co dzień był super łatwy. To, że Pani Magda jest wymagająca nie oznacza, że atmosfera w aucie jest gęsta jak żyleta - wręcz przeciwnie! Bardzo miło wspominam ten czas i życzę wszystkim takich instruktorów jak Pani Magda, z ogromnym poczuciem humoru ale i niebagatelnym podejściem dydaktycznym.
2014-07-04 | Michał W. | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Witam! Dzięki doskonałemu podejściu, świetnej atmosferze i zaangażowaniu Pana Macieja Smyka egzamin zdałem za pierwszym razem. Dziękuje Panu Maciejowi za cierpliwość i dużo cennych wskazówek. Pozdrawiam
2014-07-04 | Piotr Pawlów | Odbyte kursy:
Ocena:


Jestem po ciężkim wypadku,z niedowładem kończyn dolnych i częściowo górnych,po 15 latach zdecydowałem się znów zasiąść za kierownicą,przystąpić do egzaminu sprawdzającego i odzyskać prawko.Wybrałem Kursanta ze względu na odpowiednio przystosowane auto.Wystarczyło kilka godzin jazd z Panem Sebastianem Skrętowiczem,który spokojnie i sumiennie mnie przygotował.zdałem za pierwszym razem!Dziękuje Sebastian!!Pozdrawiam i polecam:)
2014-07-02 | Łukasz | Odbyte kursy: A
Ocena:


Ogromne podziękowania dla Pana Grzegorza Koniecznego za rzetelne przygotowanie do egzaminu, który zdałem za pierwszym razem. Kurs prowadzony w przemiłej atmosferze z dużym zaangażowaniem instruktora i bardzo profesjonalnie! Dodatkowo rady od instruktora, który jest motocyklistą dla przyszłego świeżaka bezcenne! Polecam i serdecznie pozdrawiam!!!
2014-07-01 | Sylwia T. | Odbyte kursy: kat G
Ocena:


I mnie sie udalo, a w zadsadzie to dzieki zaangazowaniu i ciglemu mnie motywowaniu zaliczylam WORD za pierwszym podejsciem. Moim " cudotworca byl Leszek Przestrzelski dzieki ktoremu dzisiaj moge nazywac sie kierowca. Dziekuje Leszek za Twoje rady i wskazowki i polecam Wam wszystkim Kursanta i Leszka jako instruktora prowadzacego.
2014-07-01 | Grzegorz Nowicki | Odbyte kursy: Kat B
Ocena:


Z usług szkoły jazdy Kursant skorzystałem na skutek skierowania mnie na egzamin sprawdzający kwalifikacje za punkty karne :( Na szczęście trafiłem do Pani Ewy Samuels !!! Pani Ewa podczas kilku godzin jazdy wybiła mi z głowy wszystkie złe nawyki które miałem i nauczyła od nowa bezpiecznie prowadzić samochód. Wczoraj zdałem egzamin praktyczny za pierwszym razem. Bardzo dziękuję i polecam wszystkim szkołę Kursant i Panią Ewę jako instruktorkę :)
2014-06-30 | Agata PAwłowska | Odbyte kursy: b
Ocena:


Witam, serdecznie polecam szkołę jazdy kursant.Miła kadra i odpowiednie podejście do kursanta:) A w szczególności polecam pana Sylwestra Butwickiego jako instruktora! Kompetentny,rzetelny, sympatyczny, wesoły i zna sięna tym co robi:) Można siez nim dogadać w każdej kwesti:) Zdałam egzamin za pierwszym podejściem a na tym chyba zależy nam najbardziej:))) Gorąco polecam!!!
2014-06-29 | Martelka.S | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Witam! Z wielkim smutkiem zakończyłam wczoraj naukę w szkole jazdy "Kursant"! Smutno mi niesamowicie gdyż było to niezwykle wspaniałe i emocjonujące przeżycie! Moim instruktorem, który przeżył ze mną wiele frustracji był TOMECZEK WOŹNIAK! Ten niezwykły człowiek swoim profesjonalizmem, cierpliwością, rzetelnością, i elokwencją zrobił ze mnie rasowego kierowcę!;) Pan Tomuś jest przesympatycznym, przyjaznym i zdrowo wesołym zawodowcem na najwyższym poziomie i (apeluje ino do Pana Andrzeja) winien dostać sytą podwyżkę za męki które musiał ze mną przeżywać! Dziękuję Panu Tomciowi za poświęcenie i za WSZYSTKO co dla mnie zrobił! Polecam wszystkim jak najbardziej! Serdeczne dzięki również dla Pana Jacka i Pana Grzegorza H. za wymienne, owocne godziny oraz Marcina Kocwina za miłą rozgrzewkę przed egzaminem! Dzięki i pozdrawiam serdecznie! PS. Siostra dziękuje za kierowce na balangi! Całe Szewce są wdzięczne! ;)
2014-06-27 | Sebastian Chain | Odbyte kursy: Kategoria A
Ocena:


Ukonczylem kurs u Pana Zbyszka Zarębskiego. Chciałem bardzo podziekować za szkolenie i cenne wskazówki. Zdalem za pierwszym razem! :)
2014-06-25 | Marcin J. | Odbyte kursy: A
Ocena:


Dzięki za kurs dla Grzegorza Koniecznego. Egzamin zdany. Wszystko fajnie, więc polecam.
2014-06-25 | Justyna M. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Chciałabym podziękować pani Magdalenie Nycz za wspaniałe przygotowanie mnie do egzaminu.Nie byłam łatwym przypadkiem, ale dzięki jej cierpliwości i zaangażowaniu dotarłam do mety :) BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
2014-06-24 | Natalia P. | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Zdałam praktyczny za pierwszym razem. Kursant świetnie przygotował mnie do egzaminu, a mój instruktor - Bartek Maniara dawał mi dobre wskazówki techniczne. Dzięki niemu też nie stresowałam się tak bardzo przed egzaminem państwowym bo wiedziałam, że wiele umiem i lekcje nie poszły na marne. Atmosfera na jazdach zawsze była miła i pozytywnie wspominam lekcje. Polecam :)
2014-06-24 | Agnieszka | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Z całego serca polecam szkołe kursant i instruktora Arkadiusza Tandeckiego. Zawsze punktualny, fachowo i cierpliwie wszystko wyjaśnia. Ponadto jest bardzo wymagający co jest atutem bo egzamin potem jest tylko formalnością. Tak tez było w moim przypadku. Zdałam za pierwszym razem. Nawet temp. powyżej 30 stopni nie była przeszkodą. Na koniec egzaminator prosił przekazać słowa uznania dla instruktora wiec czynie to z wdzięcznością. Panie Arku dziękuje i życzę pilnych kursantów!
2014-06-23 | Szybka i wściekła | Odbyte kursy: kat : B1 i B
Ocena:


Z Kursantem miałam do czynienia dwa razy. Raz na kategorię B1 a następnie na B. Uczył mnie Pan Tomasz Woźniak. Tutaj chciałabym podziękować instruktorowi za anielską cierpliwość, profesjonalne podejście, świetne poczucie humoru oraz udzielenie cennych rad. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu tę szkołę jazdy ! :)
2014-06-23 | Piotr Szymański | Odbyte kursy: kat.A
Ocena:


Profesjonalne podejście instruktora Grzegorza Koniecznego sprawiło że egzamin praktyczny zdałem bardzo szybko i za I razem. Pozdrawiam i polecam tego instruktora oraz szkołę KURSANT
2014-06-22 | Ryszard Piotrowski | Odbyte kursy: A
Ocena:


Zależało mi na tym, aby szybko zdobyć uprawnienia do prowadzenia motocykla. Dzięki zaangażowaniu i cennym wskazówkom Grzegorza Koniecznego egzamin państwowy prędko stał się wspomnieniem. Pozdrawiam
2014-06-21 | Malgorzata Kaldunek | Odbyte kursy: B-E
Ocena:


Bardzo profesjonalne szkolenie i wielkie zaangażowanie w pracę. Dzięki temu egzamin zdany na 6!!! Pozdrawiam Pana Grzegorza
2014-06-21 | Bogusław Kaldunek | Odbyte kursy: B-E
Ocena:


Wielkie podziękowania dla Pana Grzegorza za przygotowanie do egzaminu. Super prowadzone szkolenie. Miła i sympatyczna atmosfera. Pozdrawiam serdecznie
2014-06-21 | Marta | Odbyte kursy: jazdy doszkalające kat A
Ocena:


Po przeprowadzce do nowego miasta nie wiedziałam czego spodziewać się na egzaminie. Dzięki instruktorowi z przyjaznym, konkretnym podejściem to stresujące wydarzenie stało się szybko wspomnieniem. Grzegorz Konieczny - dzięki za ludzkie podejście, poczucie humoru i cenne wskazówki!
2014-06-19 | | Odbyte kursy: Kategoria B
Ocena:


Super szkoła polecam każdemu zdałem za drugim razem z czego pierwszy to była kompletnie moja głupota. Jeździłem z Panem Cezarym Karpińskim bardzo miły sympatyczny i najważniejsze cierpliwy instruktor :))
2014-06-19 | Justyna Kołodziejska-Kwiecień | Odbyte kursy: kat. B automat
Ocena:


Chciałabym podzielić się pozytywną opinią o szkole jazdy KURSANT. Sama szkoła jest profesjonalnie zorganizowana. Nie jest to pierwsza szkoła z którą miałam do czynienia. Kurs, który ukończyłam w sumie był moim trzecim kursem w życiu i była to też trzecia szkoła z którą miałam do czynienia. Tym razem uczyłam się jeździć u Pana SEBASTIANA Skrętkowicza. Mój przypadek nie należał do najłatwiejszych :) Przed tym kursem bardzo chciałam mieć prawo jazdy ale jednocześnie bałam się jeździć. Na samą myśl o egzaminie trzęsły mi się ręce. Pan SEBASTIAN nie miał ze mną lekko ;) ale dzięki spokojnemu, konsekwentnemu i przede wszystkim profesjonalnemu podejściu nauczył mnie jeździć. Wiem, co robić żeby na drodze czuć się pewnie i nie stwarzać zagrożenia dla innych. Zdałam egzamin i od miesiąca jeżdżę samochodem, 3 dni po otrzymaniu prawa jazdy nie bałam się wyjechać w podróż do Niemiec. Polecam gorąco lekcje u Pana SEBASTIANA wszystkim, a szczególnie tym zdenerwowanym i zestresowanym ... DA SIĘ!
2014-06-18 | Ela | Odbyte kursy: kat. A
Ocena:


Dziękuję mojemu instruktorowi Panu GRZEGORZOWI KONIECZNEMU za wyczerpujące przygotowanie do egzaminu. Zdałam za pierwszym razem. Popełniłam błędy, ale miałam wielkie szczęście spotykając na swojej drodze takiego instruktora. Gorąco polecam Pana Grzegorza Koniecznego, jest kulturalny, spokojny, cierpliw i kompetentny. Polecam szkołę jazdy KURSANT. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim kursantom.
2014-06-18 | Nika C. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Serdecznie polecam szkołę jazdy Kursant, profesjonalnie i na temat! W przygotowaniach do samego egzaminu pomagał mi Pan SYLWESTER BUTWICKI, dzięki niemu zdałam egzamin praktyczny za pierwszym razem! Bardzo dobry instruktor, doświadczony i skupiony na pracy a przy tym przemiły. Gorąco polecam tego instruktora!!!
2014-06-18 | Weronika Wolniak | Odbyte kursy: dodatkowe godziny, kurs B
Ocena:


Witam, Na początek powiem że mój kurs odbywał się w Wieluniu/Sieradzu (egzamin w Sieradzu). Jednak po namowach kolegi Damiana (uczył się w KURSANCIE) stwierdziliśmy, że dokupimy kilka godzin we Wrocławiu u Pana Zbigniewa. Okazało się że to był świetny pomysł, ponieważ Pan Zbigniew od razu zauważył spore błędy jakie popełniałam. Trochę mi nawet szkoda, że nie miałam całego kursu w Kursancie. Pan ZBIGNIEW KULPA na bieżąco omawiał skrzyżowania, nauczył wielu szczegółów podczas kierowania autem. Ogólnie super. Pozdrawiam, Weronika
2014-06-17 | Anna N. | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Wczoraj zdałam egzamin praktyczny kat b, udało się za pierwszym razem. Bardzo polecam szkole jazy kursant i instruktorkę Ewe Samuels bardzo sympatyczna kobieta. Podczas kursu czasami było z górki, a czasami pod. Zdarzały się tez chwile zabawne :D. Podczas którejś z kolej godziny jazdy przeżyłyśmy chwile grozy. W prawy bok auta wjechał nam inny uczestnik ruchu, przesuwając nas przez lewy pas i zatrzymując się na torach tramwajowych. Ja i p. Ewa zostałyśmy poszkodowane w wynikiem czego chodziłyśmy w kołnierzach. Mimo tak przykrej przygody nie poddałyśmy się i doprowadziłyśmy cały kurs do końca :). Również polecam pana Krzysztofa Wiewióra. Ostatnie trzy godziny przed egzaminem jeździłam z tym panem i wypatrzył moje drobne błędy, które trzeba było poprawić. Dzięki p. Ewie i p. Krzysztofowi, byłam pewna siebie i tego ze potrafię jeździć i zdać bez problemu co okazało się sukcesem :)
2014-06-16 | Marcin Żurawski | Odbyte kursy: AM
Ocena:


Polecam wszystkim szkołę jazdy Kursant,w szczególności instruktora Pana Grzegorza Koniecznego. To znakomity instruktor.Profesjonalnie podchodzi do swojej pracy, bardzo dobrze przygotował mnie do egzaminu teoretycznego i praktycznego, udziela cennych rad,zawsze służy pomocą. Dziękuję Panu Grzegorzowi za cierpliwość i przygotowanie mnie do egzaminu. Polecam.
2014-06-16 | Magdalena Surwiłło | Odbyte kursy: Kategoria A
Ocena:


W Kursancie uczyłam się jazdy na kat. A. Zdałam egzamin we wtorek :) Chciałam serdecznie podziękować Panu GRZEGORZOWI KONIECZNEMU za cierpliwość do moich szybkich slalomów:) Z osoby, która nigdy nie siedziała za kierownica motocykla w krótkim czasie zrobił kogoś, kto się nie bał podejść do egzaminu państwowego.
2014-06-16 | Krzysztof K. | Odbyte kursy: Kategoria A
Ocena:


Szczerze polecam! Egzamin zdałem bez żadnych problemów, wszystko bardzo szybko i sprawnie. Dziękuję Panu Grzegorzowi Koniecznemu za profesjonalne podejście i dbanie o każdy szczegół, co zaprocentowało brakiem stresu na egzaminie. Jeżeli chcesz nauczyć się bezpiecznie jeździć motocyklem, a nie tylko zdać egzamin, to zgłoś się do Pana Grzegorza! Pozdrawiam!
2014-06-16 | Jakub Laskowski | Odbyte kursy: A2
Ocena:


Wielkie dzięki za przygotowania Grzegorza Koniecznego do egzaminu A2 , który zdałem za pierwszym razem . Wszystko było omówione na kursie i zdobyta wiedza sie przydała na egzaminie
2014-06-15 | Paulina Mostowska | Odbyte kursy: prawo jazdy kat. b
Ocena:


Zapisałam się do szkoły jazdy Kursant ponieważ zasugerowałam się opiniami oraz wskaźnikiem zdawalności. Mój wybór okazał się trafny ponieważ właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy. A do tego zdecydowanie przysłużył się instruktor na którego trafiłam.Dlatego w szczególności chciałam podziękować Panu TOMASZOWI WOŹNIAKOWI za jego odpowiednie podejście i sposób w jaki przekazywał mi cenną wiedzę.Był bardzo wyrozumiały i jednocześnie wymagający co pozwoliło mi zapamiętać wszelkie rady i uwagi, dlatego udało mi się zdać egzamin państwowy bez większych problemów. Bardzo szczerze polecam Pana Tomasza Woźniaka i szkołę jazdy Kursant.
2014-06-13 | Alisa Kz | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Polecam szkołę i szczególnie instr. Tomasza Woźniaka za cierpliwość i poczucie humoru. :) Bardzo dobrze przekazywana wiedza, trasy dokładnie takie, jak na egzaminie. Dużo ciekawych informacji i cennych rad. Idealnie dopasowanie godzin zajęć do możliwości i potrzeb.
2014-06-12 | Krzysztof Tryc | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


Bardzo polecam szkołę jazdy Kursant a w szczególności, instruktora Tomasza Woźniaka. Pan Tomasz to znakomity instruktor jest niezwykle cierpliwym człowiekiem, Udziela cennych rad i zawsze służy pomocą. Dziękuje Panu Tomaszowi za Wspaniałe przygotowanie mnie do egzaminu, wszystko doskonale tłumacząc ponadto w super atmosferze podczas jazd dzięki czemu bez najmniejszego problemu zdałem Gorąco polecam ;))
2014-06-12 | Małgorzata M. | Odbyte kursy: Kat. B
Ocena:


?Jeśli chcesz znaleźć źródło, musisz iść do góry, pod prąd. Przedzieraj się, szukaj, nie ustępuj (?)? Ta myśl towarzyszyła mi przez cały kurs prawa jazdy, aż do dnia dzisiejszego. Postawiłam sobie za cel zdanie egzaminu i to mnie motywowało do tego, żeby osiągnąć sukces. Dziękuję mojemu instruktorowi Panu Cezaremu Karpińskiemu za wiedzę, za mnóstwo cennych wskazówek i porad, jakie mi przekazał, za niezwykle dużo cierpliwości i przede wszystkim wsparcie. Zawsze powtarzał, że jesteśmy jedną drużyną, a ja dodawałam sobie w myślach, że w związku z tym nie mogę zdezerterować. I udało się! Drugim instruktorem, któremu bardzo dziękuję, a który dołożył niezwykle dużą cegiełkę w moje szkolenie jest Pan Zbigniew Kulpa. Nigdy nie zapomnę naszego pierwszego spotkania, po którym to w mojej jeździe naprawdę pojawiła się dynamika jazdy. Każdy z wymienionych instruktorów ma ogromną wiedzę, wpajają umiejętności właściwego zachowania się na drodze, bezpiecznej i odpowiedzialnej jazdy, ale przede wszystkim każdy z nich ma ogromne serce, które wkłada w swoją pracę, czego dowodem jest zdanie egzaminu teoretycznego i praktycznego za pierwszym razem.
2014-06-12 | Marcin | Odbyte kursy: B
Ocena:


Odbyłem kurs na kat. B. Zajęcia były dobre przeprowadzone. Jazdy odbywały się w krótkim odstępie czasowym, idealny instruktor. Polecam
2014-06-12 | hania dabrowska | Odbyte kursy: katb
Ocena:


Bardzo polecam szkole jazdy kursant, a szczegolnie instruktora Pana Grzegorza Hałasa, który świetnie przygotował mnie do egzaminu. Zdalam za pierwszym razem!!!
2014-06-11 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Polecam szkole jazdy kursant! W szczególnosci zachecam do odbycia kursu u Pana GRZEGORZA HAŁASA... Jest profesjonalny, kompetentny, cierpliwy, miły i ludzki. Potrafi w jasny i przejrzysty sposob przekazac swoja wiedze i umiejetnosci tak, aby wszystko bylo jasne i klarowne. Zalezy mu na swoich kursantach oraz na tym, aby byli dobrze przygotowani do zdania egzaminu panstwowego. Jego dobre slowo i wsparcie psychiczne sprawia, ze wierzymy w swoje mozliwosci i jestesmy pewni siebie. Dziekuje za wzorowe przygotowanie do egzaminu. Pan Grzegorz gora! ;) Kursantka z Twardogory
2014-06-10 | Gosia | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Bardzo gorąco polecam Szkołę Jazdy Kursant!Zdałam oba egzaminy za pierwszym razem. Jeździłam z Jurkiem Zastawnym, którego bardzo polecam. Jest to człowiek cierpliwy, wyrozumiały i znakomicie wszystko tłumaczy, nawet po kilka razy, no i wierzył we mnie chyba nawet bardziej niż ja sama :) Egzamin wewnętrzny zdawałam u Pana Tadeusza Biedy - udało się dopiero za którymś razem, ale dzięki temu doszkoliłam moją jazdę, a popełnione na wewnętrznym błędy miałam cały czas w głowie i ich nie powielałam. Myślę że bardzo mi to pomogło zdać za pierwszym razem. Podsumowując serdecznie polecam Kursanta oraz Jurka Zastawnego jako instruktora! ja nie wierzyłam za bardzo, że uda mi się zdać za pierwszym razem, bo początki były różne :) ale jak widać się udało, z czego przeogromnie się cieszę!Teraz czekam tylko na prawko :) powodzenia!
2014-06-10 | Igor Bagrowski | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Polecam tą szkołę jazdy. Świetni instruktorzy, potrafią dopasować się do potrzeb ucznia. Polecam panią Ewę. Egzaminy państwowe zdałem za pierwszym razem. Egzamin wewnętrzny był dla mnie bardziej stresujący i doskonale mnie przygotował na zmagania w WORDzie
2014-06-10 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Witam! W zeszły piątek zdałam egzamin na prawo jazdy kat. B za pierwszym razem, więc raczej nie spodziewajcie się negatywnego komentarza ;) Po uważnym przyjrzeniu się wszystkim opiniom przed kursem, wybrałam za instruktora pana Cezarego Karpińskiego i mogę śmiało stwierdzić, że był to "strzał w dziesiątkę". Szczególnie Ci z Was, którzy są mało odporni na stres i łatwo denerwują, jak ja, powinni rozważyć odbycie kursu właśnie u pana Cezarego. Jest to bardzo sympatyczny człowiek, zarażający swoim spokojem. Czułam się dobrze przygotowana do egzaminu państwowego i może stąd też w tym przypadku stres mnie nie sparaliżował. Nic mnie nie zaskoczyło, nie było kwestii której pan Cezary ze mną nie przećwiczył, więc polecam wszystkim niezdecydowanym - jak kurs, to tylko u pana Cezarego Karpińskiego! :) Dziękuję również panu Zbigniewowi Kulpie i Tadeuszowi Biedzie, u którego zdawałam egzamin wewnętrzny. Dziękuję za cenne uwagi, zaangażowanie oraz wyraźną chęć pomocy. Życzę wszystkim tego samego uczucia, które ja miałam w zeszły piątek po zdanym egzaminie!
2014-06-10 | Paulina Lichacz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Gorąco polecam szkołę Kursant, osobą które chcą nauczyć się jeździć i pójść na egzamin pewnych swoich umiejętności. Teoria prowadzona w pierwszym tygodniu przez Pana Edzia, a w kolejnym przez panią Ulę przydała się nie tylko na egzamin teoretyczny ale również na ulicy, jednak najważniejsze była ciekawie prowadzona. Największe ukłony należą się jednak Panu Sylwestrowi Butwickiemu, który dzięki swojej cierpliwości, uporowi i cennym radą sprostał wyzwaniu nauczenia mnie jazdy samochodem :) Dzięki godzinom poświęconym mojej osobie egzamin państwowy zdałam za pierwszym razem ! Gorąco polecam tego instruktora.
2014-06-10 | Anka | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Dzisiaj w samo południe oficjalnie zostałam kierowcą. Nie zrobiłam bym tego gdyby nie nie Pani Ewa Samuels- bo pod koniec mojej długiej i krętej drogi chyba tylko ona wierzyła, że mi się uda i przekonywała mnie, że dam radę. Kurs na prawo jazdy kat. B w Kursancie rozpoczęłam w sierpniu ubiegłego roku i zupełnym przypadkiem trafiłam pod skrzydła Ewy (chociaż nic nie zdarza się przypadkiem ;-)). Jestem ciężkim przypadkiem małej wiary we własne możliwości, ale równocześnie absurdalnie upartym. Po około 20 godzinach jazd przestałam sztywnieć za kierownicą. Po około 40 godzinach jazdy pojawił się cień nadziei, że może się udać. Instruktorka Ewa była dla mnie wielkim wsparciem i co tutaj najważniejsze- dobrym nauczycielem i psychologiem. Miałam chwile zwątpienia, myśląc, że to odwlekanie w nieskończoność chwili przystąpienia do egzaminu wewnętrznego to jakiś spisek, ściema i wyciąganie pieniędzy. Z perspektywy czasu wiem na pewno, że każda wyjeżdżona godzina (zebrałoby się z 60 lub 70), każdy egzamin wewnętrzny (razem 5, z których każdy nieźle psychicznie mnie przeczołgał)- przygotowały mnie na dzisiejszy dzień. I ta ostatnia godzina przed egzaminem była równie ważna jak trzydziesta. Dzisiaj zdałam egzamin praktyczny przy pierwszym podejściu. Trafiłam na bardzo sympatycznego, normalnego egzaminatora. Widział, że się denerwuję- cały czas mamrotałam do siebie i zapominałam oddychać, poza tym było 40 stopni w słońcu- ale on nie wykorzystał tego przeciwko mnie, tylko starał się rozładować to napięcie. Jechaliśmy trasą z WORD na Tarnogajską, Armii Krajowej, Krakowską w stronę Brochowa, z powrotem na Tranogajską i Armi Krajowej- gdzie wyłączono sygnalizację świetlną i przestałam oddychać. Ale egzaminator nie był wrogiem- on mi pomagał. Wydawał jasne polecenia, nie szukał dziury w całym i naprawdę wydawał się być fajnym, uczciwym człowiekiem. Egzamin trwał 30 minut, wszystkie zadania wykonałam bezbłędnie. Dodam, że teorię zaliczyłam za czwartym podejściem i nie liczyłam na jakiś cud w galaktyce WORD. Dziękuję Ewie Samuels za wszystkie dobre słowa i wiarę. I jeszcze Panu Sylwkowi, który w chwili kryzysu zgodził się ze mną pojeździć (te cztery godziny dały mi bardzo wiele) Nie wiem czy Kursanta jako szkołę, ale tych dwoje ludzi na pewno mogę polecić. Bo wiedzą co robią i robią to dobrze.
2014-06-10 | Agnieszka Śmigielska-Wyleżoł | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Polecam Kursanta. Jezdzilam z Jackiem Bosiem ktoremu udalo sie mnie przygotowac w takim stopniu ze zdalam za pierwszym razem egzamin panstwowy. Sympatycznie, cierpliwie i przede wszystkim efektywnie! Jedna gwiazdke odejmuje ze wzgledu na zajecia teoretyczne, ktore moglyby byc moim zdaniem prowadzone nieco sprawniej. Zycze powodzenia wszystkim, ktorzy zdanie prawka maja jeszcze przed soba
2014-06-10 | Danuta | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


"Pozytywny" wynik dzisiejszego egzaminu !:) i słowa " dobrze pani jeździ"-bezcenne :) Serdeczne podziękowania dla Pana Sylwestra Butwickiego za wiarę we mnie :)i profesjonalne podejście do szkolenia. Pan Sylwester nauczył mnie nie tylko "jak zdać egzamin państwowy" ale przede wszystkim " jak jeździć " :) chociaż nie miał łatwego zadania :) Dziękuję również Panu Tadeuszowi Biedzie, Panu Cezaremu Karpińskiemu i Grzesiowi Hałasowi za cenne uwagi. Dziękuję i pozdrawiam :)
2014-06-09 | | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Serdecznie polecam wszystkim niezdecydowanym, niewierzącym w swoje siły, jak i wszystkim innym :) Zdałam za 1szym razem! Dostosowanie wszystkich terminów sprawiło, że poszło to dosyć szybciutko! W szczególności mogę polecić Panią Magdalenę Nycz, instruktorke z ogromną cierpliwością, wyrozumiałością i z wielkim serduchem, które wkłada w swoją pracę. Dziękuję Pani i obiecuję, że już więcęj nie będę się zgrzewała :-)
2014-06-09 | Anna Szemiot | Odbyte kursy: kategoria B
Ocena:


Serdecznie polecam wszystkim niezdecydowanym, niewierzącym w swoje siły, jak i wszystkim innym :) Zdałam za 1szym razem! Dostosowanie wszystkich terminów sprawiło, że poszło to dosyć szybciutko! W szczególności mogę polecić Panią Magdalenę Nycz, instruktorke z ogromną cierpliwością, wyrozumiałością i z wielkim serduchem, które wkłada w swoją pracę. Dziękuję Pani i obiecuję, że już więcęj nie będę się zgrzewała :-)
2014-06-06 | Konrad Patrzałek | Odbyte kursy: B
Ocena:


Gorąco polecam! Szybko, przyjemnie i bardzo rzeczowo. Wszystkie kolejne egzaminy zdane w 1 podejściu. Serdeczne podziękowania dla p. Jacka Bosia. Niezwykle konkretny, rzeczowy, wymagający i świetnie przygotowujący do egzaminu instruktor, a do tego niezwykle sympatyczny i cierpliwy człowiek! Atmosfera podczas jazd była bardzo przyjazna, czasem nie chciało się wręcz wysiadać z auta. Niestety, zdanie egzaminów oznacza rozstanie ze OSK Kursant ;) Życzę wszystkim instruktorom, panu Jackowi w szczególności, szerokiej drogi i dalszej cierpliwości! Dziękuję i gorąco polecam.
2014-06-06 | Martyna Pszczołowska | Odbyte kursy: B
Ocena:


Jeśli zdawać, to w Kursancie. Jestem już po wszystkich egzaminach, a dzięki tej szkole mogę być z siebie dumna. Naprawdę serdecznie dziękuję wykładowcy, panu Edziowi, za ciekawe przedstawienie przepisów, anegdotki i żarciki, które z pewnością sprawiały, iż lekcje były o wiele przyjemniejsze i łatwiej wchodziły do głowy. Jeśli zaś chodzi o praktykę, kłaniam się panu Pawłowi Domańskiemu. Już na pierwszej jeździe pokazał mi, że siedząc za kierownicą, nie muszę wszystkich naokoło pozabijać. Bardzo miło wspominam te godziny praktyki, podczas których tłukł mi do głowy, jak powinnam prowadzić samochód. Na pewno wrócę do Kursanta po wymarzone prawo jazdy kategorii A - nie znam lepszej szkoły dla przyszłych kandydatów na kierowców.
2014-06-06 | Marzena Osendowska | Odbyte kursy: B
Ocena:


Bardzo polecam szkołę jazdy Kursant, z dwóch powodów; za profesjonalne podejście do uczącego się na przyszłego kierowcę oraz za instruktorów, w szczególności pana Sylwka Butwickiego. Złoty człowiek. Dzięki niemu zdałam prawo jazdy.Miał tyle cierpliwości dla mnie,że ja będąc na jego miejscu już dawno bym taką kursantkę wyrzuciła :-)Zawsze miał czas,tłumaczył jak przysłowiowej krowie na rowie, bo inaczej(czyli normalnie)to mi do głowy nie wchodziło. Fantastyczny , a jaki spokojny.Wierzył we mnie i za to ogromnie mu dziękuję, i przepraszam za te niemiłe chwile kiedy doprowadzałam go do granic wytrzymałości. Oby jak najwięcej kursantek i kursantów się cieszyło ze zdanego egzaminu dzięki panu Sylwkowi.
2014-06-05 | Monika | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Polecam goraco szkole jazdy KURSANT. Od tygodnia jestem szczesliwa posiadaczka prawa jazdy :) Moje marzenie sie spelnilo, bo zdalam obie czesci egzaminu za pierwszym razem. Jezdzilam z kilkoma instruktorami - szczerze polecam panow Cezargo Karpinskiego i Zbigniewa Kulpe - pelen profesjonalizm i duuzo cierpliwosci :)
2014-06-05 | Dawid | Odbyte kursy: A1
Ocena:


Profesjonalna szkoła, zadałem wszystko za pierwszym razem. Polecam Pana Zbyszka instruktora od motocykli, bardzo sympatyczny człowiek.
2014-06-05 | Dorota | Odbyte kursy: B
Ocena:


Polecam szkole kursant i jazdy z Panem Cezarym Kapińskim. Dzięki Panu Cezarowi Karpińskiemu i jego fachomemu przygotowaniu zdałam egzamin za pierwszym razem.Również atomosfera podczas jazd była bardzo symaptyczna. Pan Cezary jest bardzo sympatyczny i ma cierpliwośc do kursantów. Dziękuje też Panu Tadeuszowi Biedzie za egzaminy wewnętrzne dzięki niemu egzamin PAństwowy nie był już takim stresem
2014-06-03 | Alicja | Odbyte kursy:
Ocena:


Zdałam egzamin z kategorii C/E za drugim razem więc uważam to za bardzo dobry wynik . Uczył mnie instruktor Jankowski Łukasz ( nie było łatwo:) ) dziękuję i polecam .
2014-06-03 | I.S. | Odbyte kursy: B
Ocena:


Kurs na kategorię B rozpoczęłam w Kursancie w styczniu tego roku, a ostatnią z 30 godzin wyjeździłam pod koniec marca. Tak szybkie ukończenie szkolenia zawdzięczam ogromnej dyspozycyjności instruktorów, którzy zgadzają się na jazdy zarówno o świcie (7 rano), jak i w nocy (21). Za to należy się kursantowi ogromny plus! Większość swojego kursu wyjeździłam z Panią EWĄ SAMUELS, którą gorąco polecam osobom mającym nadzieje nauczyć się jak najwięcej i chcącym wykorzystać czas spędzony w samochodzie do maximum. Pani Ewa jest bardzo wymagającym, ale świetnym instruktoremt, który wie jak przekazać swoją wiedzę kursantom. To Pani Ewie zawdzięczam bezbłędne zdanie egzaminu w WORDzie za pierwszym razem! Podczas kursu i dokupionych godzin nie tylko nauczyła mnie jazdy samochodem, ale też przygotowała na wszelkie stresujące sytuacje egzaminacyjne (moim największym problemem było zdenerwowanie, przez które 2 razy nie zdałam egzaminu wewnętrznego - ostatecznie udało się podczas jazdy z Panem ROBERTEM STASZKIEWICZEM, którego również serdecznie polecam!). Idąc do WORDu i pamiętając przerażające opowieści innych kursantów, byłam zdenerwowana, ale też czułam się dobrze przygotowana. Na szczęście moje obawy nie potwierdziły się. Egzaminatorka, Pani ELIZA KORNYLUK była miła, a trasa egzaminu bardzo przyjemna. Po 35 minutach jazdy po mieście wróciłyśmy do WORDu, gdzie P. Eliza pogratulowała mi "bardzo ładnego egzaminu".
2014-06-03 | Agnieszka | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Serdeczne podziękowania dla instruktora Bartka Majewskiego, który nauczył mnie jeździć, i dzięki któremu zdałam egzamin za pierwszym razem!
2014-06-03 | Wiesław Cuber | Odbyte kursy: kat. B
Ocena:


Serdeczne podziękowania dla Pana Arkadiusza Tandeckiego,za przygotowanie mnie do egzaminu praktycznego który zdałem za pierwszym razem.Jest to najlepszy instruktor we Wrocku i nie tylko.
2014-06-03 | Andrzej | Odbyte kursy: B1
Ocena:


Bardzo polecam instruktora Grzegorza Hałasa. Zdałem obie części egzaminu za pierwszym razem, prawie bez błędów. Instruktor świetnie mnie przygotował, był przyjazny i starał się znaleźć dla mnie czas. Jestem bardzo zadowolony z kursu prowadzonego przez pana Hałasa.
2014-06-02 | | Odbyte kursy:
Ocena:


Bardzo gorąco polecam szkołe nauki Kursant, a w szczególności instruktora Pana Tomasza Woźniaka. Pan Tomasz jest niezwykle cierpliwym człowiekiem, który potrafi nauczyć jeździć nawet najbardziej opornego kursanta. Udziela cennych rad i zawsze służy pomocą. Gorąco polecam
2014-06-02 | Iwonka:) | Odbyte kursy: kat.B
Ocena:


Chciałabym podziękować z całego serca panu GRZEGORZOWI HAŁASOWI za cierpliwość i wytrwałość.I polecam każdemu szkołę kursant.Dzięki panu Grzegorzowi zdałam dziś za pierwszym razem.HURRRRRA!!!!!!!!!!!!!!
2014-06-02 | Dawid | Odbyte kursy: Kat. A
Ocena:


Gorąco polecam szkołę KURSANT,a w szczególności Pana Zbyszka Zarębskiego prowadził mnie na kursie kat. A i wszystko co było potrzebne do zdania egzaminu za pierwszym razem mi przekazał. Zawsze był skory do pomocy i udzielenia rady. Jeszcze raz gorąco polecam
2014-06-02 | Joanna Archuticz | Odbyte kursy: B
Ocena:


Gorąco polecam instruktora Szkoły Jazdy Kursant Pana Tadeusza Biedę. Mi samej został on polecony i wszystkie opinie jakie słyszałam na jego temat to święta prawda. Potwierdza to niezliczona ilość osób, które miałam okazję spotkać gdy dziękowały Panu Biedzie za zdany egzamin za pierwszym razem. Ja również, mimo przypadku wydawało się beznadziejnego;) zdałam za pierwszym razem! Żadnych problemów podczas egzaminu, pełen luz:) Pan Bieda ma cierpliwość, poczucie humoru, a przede wszystkim ogromną wiedzę i umiejętności, które potrafi przekazać :) POlECAM !
2014-05-30 | Patrycja | Odbyte kursy: katB
Ocena:


Przy wyborze szkoly jazdy kierowalam sie glownie opiniami swoich znajomych ktorzy juz maja swoje prawo jazdy i tak trafilam do KURSANTA. Po odbytym przeszkoleniu teoretycznym jako instruktora jazdy przydzilono mi Pana Leszka Przestrzelskiego. Pan Leszek nauczyl mnie nie tylko jezdzic i zdac egzamin / ktory zaliczylam za pierwszym razem / ale przedewszystkim myslec na drodze. Polecam wam wszystkim ktorzy jeszcze zastanawiacie sie Kursant a w tej szkole Pan Leszek gwarantuja Wam ze tak jak i ja teraz cieszyc sie bedziecie ze swojego prawa jazdy. Dziekuje Panie Leszku!
2014-05-29 | Paweł Kołodziejczyk | Odbyte kursy: B
Ocena:


Kiedy w 2007 r. oblałem egzamin praktyczny przez 6 lat nie tknąłem prawa jazdy. Dopiero niedawno postanowiłem zapisać się na lekcje w kursancie i zdać. Jazdy z Panem Cezarym Karpińskim były prawdziwą przyjemnością, w ciągu kilku jazd nauczyłem się więcej niż podczas 30 godzin nauki 7 lat temu. Efekt ? Prawko zdane za pierwszym podejściem. Naprawdę polecam tą szkołę a zwłaszcza Pana Cezarego.
2014-05-28 | Michał Szecówka | Odbyte kursy:
Ocena:


30- godzinny kurs skończyłem w szkole Wolski & Gliga. Po oblaniu pierwszego egzaminu przyszedł czas na drugi, także oblany. Po drugiej porażce wziąłem kilka dodatkowych godzin w tej szkole, by tydzień później oblać trzeci egzamin. Wszystkie przez brak wyrobionych u mnie nawyków przez mojego instruktora (nie wiem, czy to nie za dużo powiedziane) z tej szkoły. Wtedy moja koleżanka poleciła mi swojego instruktora, którym była zachwycona: Roberta Staszkiewicza. Zadzwoniłem, umówiłem się i już po pierwszej jeździe wiedziałem z kim mam do czynienia: z PROFESJONALISTĄ, a nie jakimś gnojem, który skończył kurs instruktorski i stuka godziny! Nie będę się tu detalicznie rozpisywać, ale Pan Robert jest fantastycznym nauczycielem, po prostu od razu widać, że doskonale wie, co robi. W kilkanaście godzin nadrobiliśmy moje braki, Robert wyrobił u mnie bardzo ważne nawyki [LEWE LUSTERKO! ;) ] , które teraz stanowią o mojej bezpiecznej jeździe moim samochodem. Poznałem z nim bardzo dokładnie całą strefę i na egzamin państwowy szedłem całkowicie pewny siebie. Mój egzamin trwał 30 minut!!! Zdałem bez problemu, teraz jeżdżę własnym samochodem, a to wszystko dzięki Robertowi Staszkiewiczowi! :) Szczerze odradzam wszystkim wybieranie byle jakich szkół, bo są tańsze, czy bliżej, naprawdę, jeśli chodzi o naukę jazdy samochodem, to nie ma najmniejszego sensu. Kursant i Robert Staszkiewicz to klucz do zdanego egzaminu państwowego.
2014-05-28 | Sylwia | Odbyte kursy: B
Ocena:


Wielkie podziękowania dla instruktora Bartka Majewskiego, za rewelacyjne przygotowanie do egzaminu, który dzięki niemu zdałam za pierwszym razem. :) Polecam szkołę jazdy KURSANT.
2014-05-27 | Kamil Fiszer | Odbyte kursy:
Ocena:


witam...serdecznie dziekuje i pozdrawiam Pana Bartka Majewskiego Z kursanta..a bylo to tak...wyjezdzilem 30 godzin w pewnej szkole trzebnickiej..po tej nauce poszedlem wiec na egzamin..co sie okazalo??ze mnie nic nie nauczyli kompletnie nic :) wiec poszedlem dobrac sobie godzinki w kursancie...i tam skierowano mnie do Pana Bartka..ten gosc po prostu zrobil cuda :) w kilka godzin nauczyl mnie jezdzic samochodem co nie umialem w ogole:)...nawet po zdanym prawku mam chec wsiasc z nim w "elke" i pojezdzic..polecam warto z tym Panem sie uczyc..
2014-05-25 | A. M. C. | Odbyte kursy: Kurs na prawo jazdy kategorii B.
Ocena:


Pod koniec lipca 2012 roku postanowiłam rozpocząć kurs na prawo jazdy kategorii B. Zawsze uwielbiałam jeździć samochodem jako pasażer, lecz uznałam, że pragnę zostać kierowcą. W sierpniu 2012 ukończyłam kurs teoretyczny. Na jakiś czas przerwałam kurs, ponieważ wyjechałam na wakacje, a w październiku 2012 rozpoczęłam studia na Uniwersytecie Wrocławskim, więc odłożyłam kontynuację kursu na prawo jazdy na później, szczególnie, że nie było mi jeszcze wówczas tak bardzo potrzebne. W styczniu 2013 roku postanowiłam wrócić do kursanta w celu rozpoczęcia kursu praktycznego. Nie chciałam wybierać instruktora i postanowiłam zaufać losowi i nigdy nie żałowałam tej decyzji. Wybrano dla mnie Panią Ewę Samuels. Pani instruktorka okazała się osobą bardzo wymagającą i zwracającą uwagę na każdy szczegół, a jednocześnie sympatyczną i miłą, o bardzo szerokich zainteresowaniach. Kilka razy przerywałam kurs na dłuższe okresy czasu, bardzo stresowały mnie egzaminy wewnętrzne, które kilka razy oblałam, zazwyczaj za dosyć drobne błędy. Jeździłam między innymi z Panem Jackiem, Panem Jerzym Zastawnym, Panem Cezarym, Panem Tadeuszem Biedą, Panem Zbyszkiem i Panem Irkiem. Egzamin praktyczny w kursancie, po bardzo długiej przerwie zdałam ostatecznie z Panem Robertem Staszkiewiczem. Później jeździłam już tylko z Panią Ewą Samuels i z Panem Robertem Z. Moim największym problemem podczas egzaminów praktycznych był stres, nad którym nie umiałam zapanować. Za każdym razem ręce drżały mi na kierownicy i niekiedy popełniałam błędy, które podczas jazd mi się nie zdarzały. Podeszłam do egzaminu teoretycznego w WORDzie po kolejnej długiej przerwie i brakowało mi jednego punktu do pozytywnego wyniku. Niektóre pytania były bardzo niejednoznaczne, co dosyć mocno mnie zniechęciło. Dlatego unikałam WORDu, ale postanowiłam się przełamać i 5 maja 2014 zdałam egzamin teoretyczny. Wykupiłam wówczas kilka jazd w kursancie z Panią Ewą, a na egzamin zapisałam się na 21 maja. Wówczas jeszcze byłam przekonana, że nie zdam za pierwszym podejściem, ze względu na moją słabą psychikę. 19 maja miałam z Panią Ewą bardzo pamiętną jazdę. Z tyłu usiadło jeszcze dwóch kursantów, były godziny szczytu, około 17.00. Ulice były pełne pieszych, rowerzystów, wymuszających pierwszeństwo samochodów itd. Przejechałam prawie bezbłędnie, ale to "prawie" wydawało mi się niewystarczające na egzamin, Pani Ewa jednak pozytywnie mnie zmotywowała i bardzo zależało mi na spektakularnym zdaniu za pierwszym razem. 21 maja o 9.00 Czekałam w WORDzie na mój egzamin. Przydzielono mi egzaminatorkę, nazywaną ponoć "Czarną Mambą", kiedy opuszczałam wraz z nią poczekalnię usłyszałam jedynie od kogoś "Niech się Pani nie martwi, z nią nikt nie zdaje, ale może za drugim razem się uda". Byłam dość mocno przerażona, ale starałam się nad sobą panować. Egzaminatorka od początku była niesympatyczna i wyrażała złośliwe uwagi i komentarze na mój temat, zanim rozpoczęłyśmy jazdę. Działało to bardzo stresująco. Po udanej obsłudze technicznej oraz udanym łuku i górce wyjechałyśmy z WORDu do miasta. Była godzina 9:28, lecz natężenie ruchu ulicznego przypominało mi godziny szczytu. Jazda była szalona, egzaminatorka zmieniała decyzje, rozmyślała się, zmuszała mnie do manewrowania i złośliwie komentowała każdy mój ruch. Kiedy jechałam 45 km/h było zbyt wolno, kiedy jechałam 49 km/h zbyt szybko (w terenie zabudowanym). Skarżyła się, że czuje się zestresowana i wciąż wygłaszała komentarze, przez które czułam się bardzo niespokojna. W kursancie nigdy nikt nie traktował mnie w taki sposób. Po 15 minutach jazdy i wykonaniu około połowy manewrów poczułam, że nie mam już siły jechać dalej. Chciałam oblać specjalnie, żeby już nie jechać z tą Panią. Pomyślałam jednak o Pani Ewie i o tym, że obiecałam do Niej zadzwonić po egzaminie, więc postanowiłam walczyć do końca. Parkowanie równoległe, prostopadłe, skośne, rozmyślenie się egzaminatorki, zatrzymanie w wyznaczonym miejscu(przed przystankiem autobusowym), zawracanie na skrzyżowaniu czwartym z kolei, skręt w prawo a po chwili zmiana decyzji - jednak w lewo. W dodatku piesi, chodzący po jezdni, niekonieczne na pasach, wymuszające pierwszeństwo samochody, ostre słońce i ciągłe komentarze egzaminatorki oraz ruchy, wskazujące na to, że za chwilę naciśnie pedał hamulca, które nie tylko mnie stresowały, ale również bardzo rozpraszały. Mówiła, że może mnie oblać w każdej chwili, że mogę popełnić błąd, że może mnie oblać na końcu za brak dynamiki jazdy, jeżeli nie będę jeździła dynamicznie, podkreślała też, że do końca nie będę wiedziała, czy zostałam oblana, czy też nie. O 10:14 skręciłyśmy do WORDu i zaparkowałyśmy. Skończył się ten koszmar, czekałam tylko na wynik egzaminu. Przez kilka minut nie dane mi było go poznać, słyszałam jedynie uwagi, które niekoniecznie dotyczyły mojej techniki jazdy. Gdy jednak dostałam już moją kartkę z napisem "Pozytywny" rozpłakałam się ze szczęścia. Nie popełniłam żadnego błędu, nawet mniejszej wagi. Wszystkie zadania wykonałam za pierwszym razem. Egzaminatorka nie podzieliła mojego entuzjazmu, ale mimo wszystko, drżałam już tylko ze szczęścia. To był najbardziej koszmarny egzamin, jaki w życiu zdawałam, nie spodziewałam się, że może być aż tak stresująco i nieprzyjemnie. Do dzisiaj trudno jest mi uwierzyć, że naprawdę pojechałam bezbłędnie. Minęło już kilka dni, ale egzamin wciąć pojawia się w moich snach i czasami patrzę na kartkę z napisem "Pozytywny", żeby mieć pewność, że to nie był tylko sen. Serdecznie dziękuję wszystkim instruktorom szkoły jazdy Kursant, a w szczególności Pani Ewie Samuels za nauczenie mnie nie tylko techniki jazdy, ale również zachowania spokoju w każdej sytuacji. Gdyby nie Pani Ewa, nigdy nie zdałabym egzaminu w takich warunkach.

Szkoła Jazdy Kursant® | Wszelkie prawa zastrzeżone 2000-2010
strony internetowe | agencja pr | digital pr |